בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 29
עוקבים: 7
החל מדצמבר 2010
אחת הסיבות העיקריות שבגללן אני אוהבת להכין ארטיקים וגלידות בבית היא שאני יודעת בדיוק מה נכנס לתוכם. חוץ מזה אני יכולה לשחק עם טעמים שונים ומינונים שונים וזו תעסוקה נהדרת עם ילדים.
שלגוני נקטרינות, שמנת ומי ורדים:
המצרכים:
700 גרם נקטרינות צהובות בשלות
1/2 כוס סוכר
2 כפיות מיץ לימון
2 כפיות מי ורדים
1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מגלענים נקטרינות, חותכים לרבעים ומניחים בסיר גדול עם חצי כוס סוכר ומיץ לימון. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הנקטרינות 5-8 דקות נוספות עד שהן רכות וניתנות למעיכה בעזרת כף.
מסירים את הסיר מן האש, מעבירים את הפרי עם כף מחוררת לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. זה בסדר אם ישארו פיסות קליפה קטנטנות שאינן טחונות. מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את מי הורדים ומערבבים. מקררים את הסיר בתוך אמבט מי קרח עד שהתערובת קרה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
כשהתערובת קרה מעבירים אותה לתבנית מלבנית (בערך בגודל 25*35 ס”מ), מכסים ומעבירים למקפיא לכשעתיים עד שהתערובת קופאת אך עדיין רכה למגע.
מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים את מחית הנקטרינות מן המקפיא, מערבבים אותה כדי לרכך אותה ומקפלים לתוכה את הקצפת תוך השארת פסים לבנים ליצירת שיוש.
מעבירים את התערובת לתבניות ארטיקים (אני מצאתי שהכי נוח לי לעשות את זה בעזרת שק זילוף), מסדרים מקלות ארטיקים ומקפיאים 6 שעות לפחות עד שמוכן.
הארטיקים נשמרים עד שבועיים במקפיא.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות