הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 21

עוקבים: 5

החל מדצמבר 2010

IMG_20170709_224602_864a

אחת הסיבות העיקריות שבגללן אני אוהבת להכין ארטיקים וגלידות בבית היא שאני יודעת בדיוק מה נכנס לתוכם. חוץ מזה אני יכולה לשחק עם טעמים שונים ומינונים שונים וזו תעסוקה נהדרת עם ילדים.

שלגוני נקטרינות, שמנת ומי ורדים:

המצרכים:

700 גרם נקטרינות צהובות בשלות

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מיץ לימון

2 כפיות מי ורדים

1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מגלענים נקטרינות, חותכים לרבעים ומניחים בסיר גדול עם חצי כוס סוכר ומיץ לימון. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הנקטרינות 5-8 דקות נוספות עד שהן רכות וניתנות למעיכה בעזרת כף.

מסירים את הסיר מן האש, מעבירים את הפרי עם כף מחוררת לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. זה בסדר אם ישארו פיסות קליפה קטנטנות שאינן טחונות. מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את מי הורדים ומערבבים. מקררים את הסיר בתוך אמבט מי קרח עד שהתערובת קרה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

כשהתערובת קרה מעבירים אותה לתבנית מלבנית (בערך בגודל 25*35 ס”מ), מכסים ומעבירים למקפיא לכשעתיים עד שהתערובת קופאת אך עדיין רכה למגע.

מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים את מחית הנקטרינות מן המקפיא, מערבבים אותה כדי לרכך אותה ומקפלים לתוכה את הקצפת תוך השארת פסים לבנים ליצירת שיוש.

מעבירים את התערובת לתבניות ארטיקים (אני מצאתי שהכי נוח לי לעשות את זה בעזרת שק זילוף), מסדרים מקלות ארטיקים ומקפיאים 6 שעות לפחות עד שמוכן.

הארטיקים נשמרים עד שבועיים במקפיא.

IMG_20170709_224715_089a

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

שתיים הן ולא יודעות

לא מפחדת משמרים. כלומר חוץ מהפעם ההיא שבה אחרי שעה התפחה הבצק לא הראה אף סימן לתפיחה באופק וקלטתי שברוב בלבולי שכחתי להוסיף את המרכיב העיקרי בבצק שמרים, לרוב אני מתמודדת היטב עם שמרים. הבעיה העיקרית היא בהמתנה. המתנה...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

עוגיות דאבל צ'יפס

תפוצ'יפס ושוקולד צ'יפס בעוגייה אחת ומכאן עוגיות דאבל צ'יפס. לא, לא נפלתי על הראש, ברצינות, שילוב של מתוק ומלוח זה השילוב הכי טוב שיש, באחריות. העוגיות הללו לגמרי ממכרות...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה