הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 41, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 41, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 58

החל מדצמבר 2010

ארוחת ערב זריזה לאדם אחד מורעב או שניים קצת פחות, ניוקי ריקוטה פטנט צרובים ברוטב חמאה חומה, שום ובזיליקום

01/02/2017

טינה יכולה להתפתח כלפי כל מיני דברים. אני פיתחתי טינה לחודש ינואר.  כאילו לא היה לי די בשלושה אחים שחוגגים ימי הולדת בינואר, עם השנים הצטרפו גם אחיין, אחיינית והילדה הפרטית שלי לחגיגה, או כפי שניסחה זו חברה, עונת הרביה אצלי במשפחה היא האביב.  את ינואר הנוכחי אני מסכמת בשישה ימי הולדת, שלוש מסיבות שאורגנו על ידי, ארבע עוגות יום הולדת שאפיתי, אינספור כלים מלוכלכים שהייתי גם צריכה לשטוף ופשיטת רגל כלכלית. לשמחתי, מגיע שלב שינואר נגמר או בקיצור שהחיינו וקיימנו או ברוך שפטרנו עד לשנה הבאה.

אם כך, ארוחות הערב הפכו להיות ברוח אפיסת הכוחות השורה במחוזותינו, כלומר לא יותר מ-20 דקות מהרגע שמתחילים ועד שמגישים. שלא תבינו לא נכון, זה לא שבימים כתיקונם אני מגישה ארוחת גורמה בת עשר מנות לארוחת הערב, רוב הערבים שלנו מסתכמים בארוחות מן הזן הזה. מדי פעם משתרבבים גם ערבים שבהם אני בוהה בפרטית שלי בעיני כלב דומעות ומסבירה שהערב אמא מגישה לה כריך לארוחה, מקסימום טוסט אם היא רוצה להתפרע.

זה אחד המתכונים האהובים עליי כשלא אכפת לי ללכלך קצת כלים. הוא מהיר, קל להכנה, וניתן להגישו עם מגוון של רטבים, מרוטב עגבניות, דרך רוטב פסטו, וכלה ברוטב שמנת ופטריות. המתכון מבוסס על מגוון רחב של מתכונים שפורסמו ברשת.

gnocchi

ניוקי ריקוטה ברוטב חמאה חומה, שום ובזיליקום

לניוקי:

250 גרם גבינת ריקוטה

1 חלמון ביצה

1/4-1/2 כפית מלח (לפי טעמכם האישי)

30 גרם גבינת פרמזן מגוררת

60 גרם קמח

בסיר גדול מרתיחים מים. מוסיפים מעט מלח כשהמים רותחים.

בזמן שמרתיחים את המים מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, חלמון ביצה, מלח וגבינת פרמזן עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע היטב ואין גושים.

מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף.

כשהמים רותחים מזלפים את תערובת הגבינה לתוכם, זילופים באורך 1-2 ס”מ.

מערבבים את תחתית הסיר עם כף עץ פעם אחת על מנת שהניוקי לא יידבקו לתחתית.

מבשלים את הניוקי עד שהם צפים לפני המים. יכול לקחת 2-3 דקות, תלוי בגודלם.

מוציאים את הניוקי בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם למסננת.

לרוטב חמאה חומה:

60 גרם חמאה

1 טבלית שום כתוש דורות

1-2 טבליות בזיליקום קצוץ דורות (תלוי כמה ירוק אתם אוהבים בצלחת שלכם)

במחבת, ממיסים חמאה ונותנים לה להשחים במשך 4-5 דקות לערך. מדי פעם משקשקים את המחבת ונזהרים שהחמאה לא תישרף.

כשהחמאה בצבע חום בהיר מוסיפים את טבליות השום והבזיליקום, מערבבים עד שהטבליות נמסו ומסירים מהאש.

בזמן שמכינים את הרוטב צורבים את הניוקי על מחבת טפלון חמה ללא שמן. משחימים את הניוקי משני הצדדים מבלי לערבב אותם יותר מדי, רק להפוך אותם מדי פעם.

מעבירים את הניוקי לצלחת ומזרזפים מעליהם את הרוטב. מומלץ לפזר גבינת פרמזן מעל.

ניוקי ריקוטה

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תצוגה מקדימה

פאי פיצה DEEP DISH PIZZA

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, דיפ דיש פיצה, פיצה בעלת שוליים גבוהים, עבים וקריספיים, המון רוטב עגבניות ושפע גבינה מבעבעת מתחת ומעל שנאפית לרוב במחבת או בתבנית ליצירת השוליים הגבוהים. השכבה העבה של התוספות בפיצת דיפ־דיש...

תגובות

פורסם לפני 12 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה