הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 26

עוקבים: 7

החל מדצמבר 2010

אין כמו שבועות בשביל אוהבי הגבינות, החג שבו גם מי שלא מעז לאפות כל השנה לא יכול לעמוד בפני הקסם הלבן שמתרחש כשגבינה פוגשת סוכר

22/05/2017

lotus8

לומר ששבועות הוא החג האהוב עליי זה אנדרסטייטמנט. בהיותי חובבת גבינות מושבעת, שבועות הוא גן עדן עבורי. משלב תכנון התפריט שבו אני יכולה להרשות לעצמי להפליג למחוזות הדמיון ולהתפרע, ועד הכנת ארוחת החג שם שמור לאלוהי האלתור מקום של כבוד.

תנו לי רגע בבקשה להישמע כמו קלישאה מהלכת אבל אני פשוט אוהבת את החג הזה על שלל גבינותיו, מאפיו וקינוחיו. אבל עם כל אהבתי לאפיה ובישול, ההעדפה הברורה שלי היא למתכונים עם כמה שפחות מצרכים וכמה שפחות התעסקויות, והמתכון הבא הוא בדיוק כזה ומשלב שלוש מאהבותיי הגדולות: עוגת גבינה אפויה, ועוגיות וממרח לוטוס.

lotus7

ריבועי עוגת גבינה ולוטוס:

המצרכים:

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

400 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

3 ביצים

1/2 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית אפיה בגודל 25 ס”מ על 25 ס”מ בנייר אפיה.

במעבד מזון מרסקים את עוגיות הלוטוס לפירורים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים אותה בצורה שווה ומהדקים אותה עם היד או עם תחתית כוס ליצירת בסיס.

אופים במשך 10 דקות, מוציאים מן התנור ומצננים.

במעבד מזון שמים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וביצים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים את התערובת על הבסיס הצונן.

מחממים את ממרח הלוטוס כ-30 שניות במיקרוגל. שופכים מעל תערובת הגבינה ובעזרת סכין או שיפוד יוצרים שיוש.

אופים 45 דקות, מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוכה כחצי שעה.

מצננים במקרר לפחות שעה לפני שחותכים לריבועים.

שומרים במקרר בכלי אטום.

lotus1

lotus4

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

שתיים הן ולא יודעות

לא מפחדת משמרים. כלומר חוץ מהפעם ההיא שבה אחרי שעה התפחה הבצק לא הראה אף סימן לתפיחה באופק וקלטתי שברוב בלבולי שכחתי להוסיף את המרכיב העיקרי בבצק שמרים, לרוב אני מתמודדת היטב עם שמרים. הבעיה העיקרית היא בהמתנה. המתנה...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

עוגת בטטה ג'ינג'ר עם ציפוי שמנת מייפל

כשהחיים נותנים לך בטטות, תכיני מהם עוגת בטטה. ורצוי שלא תהרסי אותה בפעם הראשונה שאת מכינה אותה, תיכנסי להיסטריה והתקף אמוק מהחשש שלא תעמדי במטלה השבועית בפרויקט של סלונה ודורות, פשוט לבשל, ותאכזבי את כל העולם ואשתו וקודם...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה