הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 22

עוקבים: 7

החל מדצמבר 2010

גרנולה טבעונית בטעמי שוקולד וקוקוס, נפלאה לארוחת בוקר

11/05/2017

granola3

עקב אילוצים טכניים (ההעדפה שלי לצלם באור טבעי בלבד) אני נאלצת להקים את סטי הצילום שלי על הרצפה.

אני חושבת שההישג הכי גדול שלי, אפילו לפני חינוך בני הבית לא לעוט על האוכל בזמן צילומים, זה ההישג שלי לחנך את שני כלבי הבית לשבת ליד מבלי לנסות לעוט, לרחרח ולאכול את האוכל ואף הגדלתי לעשות והחדרתי בהם את ההבנה שעליהם לעקוף את הסט באלגנטיות מבלי לעלות עליו. התמונות בפוסט הן ליחס, לא בתמונות, 2 כלבים יושבים בסבלנות ובוהים בבעלים המשוגעת שלהם.

ולענייננו, הפעם בגרנולה עסקינן, לרוב אני זו שאוכלת לבד בבית גרנולה, אבל הפעם אפילו סרבנית הגרנולה הפרטית שלי הסכימה לטעום, בכל זאת הזכרתי שוקולד,  ואף הפתיעה אותי ועוד לפני שהספקתי לפרק את סט הצילומים ביצעה חיסול ממוקד בצנצנת הגרנולה שהגשתי עם יוגורט יווני עשיר.

הגרנולה עצמה טבעונית וניתן לשדך לה כל העולה על דעתכם, חלב שקדים ודומיו, חלב רגיל, יוגורט טבעי או פירות וכל העולה על דעתכם.

המתכון מבוסס על מספר מתכונים שמצאתי ברשת ולאחר מספר ניסיונות הגעתי לנוסחה שעובדת עבורי.

granola1

גרנולה שוקולד קוקוס:

המצרכים:

2 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)

3/4 כוס פתיתי קוקוס טבעי גרוס גס (לא טחון ולא קלוי)

1/2 כוס אגוזי לוז מקולפים קצוצים גס

2 כפות זרעי צ’יה

3 כפות אבקת קקאו

3 כפות שמן קוקוס מומס

1/4 כוס מייפל אמיתי

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מיני שוקולד צ’יפס מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-140 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה.

בקערה גדולה, מערבבים שיבולת השועל, פתיתי קוקוס, זרעי צ’יה, אגוזי לוז ומלח. מנפים לקערה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה שמן קוקוס, סירופ מייפל ותמצית וניל ומערבבים עד שאחיד.

מעבירים את תערובת שיבולת השועל לתבנית אפיה ומפזרים אותה בשכבה אחידה.

אופים בתנור למשך 45 דקות, מערבבים כל 15 דקות כדי שהגרנולה לא תישרף.

אחרי שהגרנולה התקררה מוסיפים 1/2 כוס שוקולד צ’יפס שנותרה.

granola2

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

שתיים הן ולא יודעות

לא מפחדת משמרים. כלומר חוץ מהפעם ההיא שבה אחרי שעה התפחה הבצק לא הראה אף סימן לתפיחה באופק וקלטתי שברוב בלבולי שכחתי להוסיף את המרכיב העיקרי בבצק שמרים, לרוב אני מתמודדת היטב עם שמרים. הבעיה העיקרית היא בהמתנה. המתנה...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

עוגיות דאבל צ'יפס

תפוצ'יפס ושוקולד צ'יפס בעוגייה אחת ומכאן עוגיות דאבל צ'יפס. לא, לא נפלתי על הראש, ברצינות, שילוב של מתוק ומלוח זה השילוב הכי טוב שיש, באחריות. העוגיות הללו לגמרי ממכרות...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה