הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 64

החל מדצמבר 2010

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני שמכינים בקלות ומגישים חמים

12/12/2019

יש המון דברים שאני אוהבת בחורף. את ריח האדמה אחרי הגשם, להתכרבל מתחת לפוך עם ספר או סרט טוב ומשהו טעים לאכול, ריחות אפיה במטבח ובעיקר ניחוחות הדרים. המאפה הזה עונה על הכל. הוא בעל ניחוח תפוזי משגע, קל להכנה והכי טעים לאכול אותו חמים מעט או בטמפרטורת החדר, עדיף מכורבלים מתחת לשמיכת פוך, כשהגשם דופק על החלון וספר מרתק בידיכן.

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני. צילום: פני רבינוביץ

פורטוקלופיטה:

המצרכים:

270 גרם דפי פילו

1 כף חמאה לשימון

3 ביצים

200 גרם סוכר לבן(50 גרם מתוכם לסירופ)

3 תפוזים (אחד לקישוט, אחד לסירופ ואחד לעוגה)

150 גרם יוגורט יווני (באופן אישי אני מעדיפה את של מחלבות השומרון)

1 כפית תמצית וניל

1/2 כף אבקת אפייה

90 מ”ל שמן זית

175 מ”ל מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית פיירקס או כל תבנית מלבנית עמוקה. חותכים את דפי הפילו לרצועות ומפזרים אותם בתבנית באופן חופשי ושווה.

מגררים קליפת תפוז מאחד התפוזים וסוחטים אותו למיץ. מניחים בצד. בקערה טורפים היטב את הביצים ו-150 גרם מהסוכר. מוסיפים את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, תמצית הווניל, אבקת האפייה והיוגורט וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים לאט את שמן הזית וממשיכים לטרוף עד שאחיד.

שופכים את תערובת היוגורט על דפי הפילו בצורה אחידה עד שהם מצופים לחלוטין. פורסים דק תפוז נוסף ומקשטים את החלק העליון. אופים כ 50 דקות עד להזהבה מלמעלה.

כעת מכינים את סירופ הסוכר. בסיר קטן או קלחת מוסיפים את שארית הסוכר, מיץ מהתפוז שנותר והמים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין והנוזל מעט מסמיך.

מוציאים את הפורטוקלופיטה מהתנור ומשאירים אותה להתקרר מעט לפני ששופכים את הסירופ מעל כל המאפה. נותנים לסירופ להיספג למשך 30 דקות לפני שמגישים.

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני. צילום: פני רבינוביץ

 

מאפה פילו, יוגורט ותפוז יווני. צילום: פני רבינוביץ

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

Thumbnail

המטורללת מארחת - בראנץ׳ עם טאץ׳

לא רק בראנץ'. באופן כללי אני אוהבת לארח משפחה וחברים ומשתדלת למצוא לכך סיבות מגוונות. בין אם זו המסורת שהתפתחה בשנים האחרונות בה אני מארחת משפחה וחברים לבראנץ' לכבוד יום הולדתי ובין אם לפתוח את הקיץ והבריכה המיניאטורית...

תגובות

פורסם לפני 3 years
Thumbnail

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
Thumbnail

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה