הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 52

החל מדצמבר 2010

תבשיל נתח צוואר שלם בבישול ארוך. רק להכין, לשגר לתנור ולשכוח עד שריחות נפלאים עולים מן התנור והתבשיל מוכן. מגישים עם אורז יסמין בצד

20/03/2019

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

נתחיל מזה שבשר זו אהבה, נתח בשר בקר טרי שמגיע ישר אליי הביתה במשלוח היישר מקצביית מושבוצ ברמת הגולן זה בכלל להיט היסטרי. להזכירכם, אני גרה במרכז הארץ. הבשר של מושבוצ מגודל במשותף עם משק שניידר בשטחי המרעה הפתוחים של רמת הגולן, ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה. אותו הבשר מוגש במסעדה שבמקום והוא נמכר ונשלח גם ללקוחות פרטיים בכל רחבי הארץ.

תבשיל גולאש הוא מובן מאליו מנתח הצוואר אך חיפשתי לגוון ומאחר ואוכל אסייתי תמיד קורץ לי אז חפרתי בפינטרסט לקבל השראה וזו התוצאה. תבשיל צוואר בבישול ארוך, 15 דקות הכנה מוקדמת ושולחים את הסיר להתאשפז בתנור ללילה עד שניחוחות עולים מן התנור והבשר מתפרק לו לבשר רך ונימוח. מגישים את התבשיל עם אורז יסמין בצד. רצוי ואף מומלץ להכין את התבשיל 48 שעות לפני הגשתו, טעמיו משתבחים אפילו יותר.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

תבשיל בקר בניחוח אסייתי:

המצרכים:

4 כפות שמן קוקוס

2-2.5 ק”ג נתח בשר צוואר שלם

3 פלפלי צ’ילי אדומים

6 שינים שום קצוצות גס

1 מקל וניל חצוי

שורש ג’ינגר באורך 10 ס”מ חתוך גס

2 גבעולי למון גראס חתוכים לרבעים (אופציונאלי)

2 פחיות חלב קוקוס

2 כוסות ציר עוף (או 2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כף אבקת מרק עוף)

מיץ משני ליים או מיץ מלימון אחד בינוני

3 כפות רוטב דגים

מלח ופלפל שחור לתיבול

אורז יסמין מוכן להגשה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות (אם רוצים בישול כל הלילה 100-120 מעלות).

מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור מכל צדדיו.

בסיר כבד שמתאים גם לתנור מחממים 2 כפות שמן קוקוס. סוגרים את הנתח מכל צדדיו עד שמשחים ומוציאים לכלי. מניחים בצד.

מחממים את שארית שמן הקוקוס ומוסיפים צ’ילי, שום, וניל, ג’ינג’ר ולמון גראס. מטגנים כשלוש דקות עד ששחום וריחני.

מוסיפים לסיר חלב קוקוס וציר עוף ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

מחזירים את הבשר לסיר, סוגרים במכסה ומעבירים אותו לתנור למשך 5 שעות או למשך הלילה עד שהנתח מוכן והבשר מתפרק (בודקים עם מזלג, משך הבישול יכול להשתנות מתנור לתנור). הופכים את הבשר במהלך הבישול שלו בתנור פעם אחת.

מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את הבשר לכלי נפרד.

מצמצמים את הרוטב על הגז במשך 30 דקות על אש בינונית. מוסיפים רוטב דגים ומיץ ליים ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

מחזירים את הבשר לרוטב, מפרקים אותו לפיסות קטנות ומבשלים אותו כחמש דקות נוספות ברוטב.

מגישים עם אורז יסמין בצד, צ’ילי טרי קצוץ אם רוצים ופרוסות ליים או לימון.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המטורללת מארחת - מסיבת טרום לידה

מסיבת ה- Baby Shower, מסיבת טרום לידה בגרסתה העברית, הנהוגה בארצות הברית ואנגליה מזה עשרות שנים, היא מפגש הנערך כמה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער של האם לעתיד, ובמסגרתו מרעיפות בנות משפחתה וחברותיה הקרובות של ההריונית והאם...

תצוגה מקדימה

עוגת בירה ופירות יבשים אירית

הודעתי לה בשישי, מחר מצלמים. כלומר מחר אני אאפה עוגה. ואת תהיי דוגמנית הידיים שלי, ילדה שלי. ואני אצלם אותך ואת העוגה. ואת תביאי אותי קרוב להתקף לב כשבהיסח הדעת את כמעט תשמטי את העוגה. אבל לא, ברגע האחרון אני אציל את העוגה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה