הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 48

החל מדצמבר 2010

אחד הקינוחים האהובים עלי, מוס שוקולד ב-30 דקות של ג’יימי אוליבר. מוס שוקולד עשיר וקרמי שתמיד מצליח ומתאים לכל אירוע

15/02/2019

כשמבטיחים לי שוקולד וחברות טובות אני מתייצבת. אז כשהוזמנתי לסדנת אפיה של קהילת רגע מתוק, שנושאה המרכזי הוא שוקולד, לא היססתי לרגע.
אחרי כל החיבוקים והנישוקים הייתה הרצאה מחכימה ומעשירה של הדר חכון, טכנולוגית פיתוח שוקולד בשטראוס.

עשיר קרמי מפנק ותמיד מתאים (צילום: פני רבינוביץ)

עשיר קרמי מפנק ותמיד מתאים (צילום: פני רבינוביץ)

ואז התחיל הכיף, נכנסנו גם להתלכלך קצת במטבח, כי אין כמו לשקוע בשוקולד מומס עד לאמות ידייך.

הבטיחו שוקולד וחברות טובות, אז התייצבתי (צילום: גלית סבג)

הבטיחו שוקולד וחברות טובות, אז התייצבתי (צילום: גלית סבג)

אם כבר מתכון אז שיהיה קל ובלי הרבה כלים

האהבה שלי לאפיה מתחרה בשנאתי ללכלוך והעיקרון המנחה בכל מתכון הוא שיהיה קל, בלי ללכלך יותר מדי כלים, מהיר והכי חשוב טעים. עכשיו ברור לכם שאחרי כל ההקדמה הזו המתכון שאתן לכם מלכלך קערות בלי סוף, אבל עדיין קל להכין אותו.

המתוק הזה שתמיד מעלה חיוך (צילום: גלית סבג)

המתוק הזה שתמיד מעלה חיוך (צילום: גלית סבג)

שוקולד הוא אהבה שלא תלויה בדבר

המתכון לא קל במובן של משחק ילדים, אבל קל בהחלט אם הפעלת מיקסר נכללת ברשימת הכישורים שלכם ואפילו אין צורך להפעיל תנור. אני אזכיר לכם אחר כך כשתודו לי, כי שוקולד זו אהבה שלא תלויה בדבר, תמיד עושה פרפרים בבטן ומעלה חיוך בכל שעה ובכל מקום.

שוקולד, אגוזים ושאר דברים קטנים ומענגים (צילום: פני רבינוביץ)

שוקולד, אגוזים ושאר דברים קטנים ומענגים (צילום: פני רבינוביץ)

מוס שוקולד קל ומהיר (צילום: פני רבינוביץ)

מוס שוקולד קל ומהיר (צילום: פני רבינוביץ)

 

מוס שוקולד מריר מהיר

המצרכים:

200 גרם שוקולד מריר 60% עלית

30 גרם חמאה

קורט מלח

2 כפות סוכר

300 מ”ל שמנת מתוקה 38% להקצפה

כפית תמצית/מחית וניל

2 ביצים L (חשוב שיהיו טריות)

כף ברנדי, בייליס או ליקר תפוזים (קוואנטרו/גרנד מרנייה)

אבקת קקאו

פירות להגשה

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות.

ממיסים את השוקולד על בן מרי יחד עם חמאה וקורט מלח תוך כדי ערבוב מדי פעם.

בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת רכה במרקם של יוגורט.

מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים לקצפת ומערבבים.

את החלבונים מעבירים לקערה ריקה, נקייה ויבשה. מוסיפים קורט מלח לחלבונים ומקציפים עד לקבלת קצף נוקשה (המבחן האולטימטיבי הוא להפוך את הקערה מעל הראש).

מקפלים את השוקולד המומס עם הקצפת, מוסיפים כף ליקר (אני הוספתי ליקר תפוזים) מערבבים עד שהתערובת אחידה.

מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת הקצפת והשוקולד כדי לא להוציא ממנה אוויר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מצננים 30 דקות במקרר.

להגשה, מפזרים אבקת קקאו, מעבירים לכלי הגשה אישיים ומוסיפים פירות בצד.

רגע מתוק ומפנק (צילום: פני רבינוביץ)

רגע מתוק ומפנק (צילום: פני רבינוביץ)

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תצוגה מקדימה

פאי פיצה DEEP DISH PIZZA

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, דיפ דיש פיצה, פיצה בעלת שוליים גבוהים, עבים וקריספיים, המון רוטב עגבניות ושפע גבינה מבעבעת מתחת ומעל שנאפית לרוב במחבת או בתבנית ליצירת השוליים הגבוהים. השכבה העבה של התוספות בפיצת דיפ־דיש...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה