הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 295

החל מינואר 2013

טרם החלטתי אם אני אוהבת את חג השבועות בגלל מאכלי הגבינה או שאני אוהבת את מאכלי הגבינה בגלל חג השבועות

כך או כך- עוגות גבינה הן המלכות בעייני!

לבנות, צחורות, יפיפיות וטעימות במגוון שילובים נהדרים ונפלאים!

הפעם בחרתי בעוגת הגבינה המסורתית, הקלאסית – עוגת גבינה אפויה.

אני יודעת שיש לא מעט חששות באשר להצלחתה של עוגת הגבינה באפייה אבל אם עוקבים אחרי ההוראות ומקפידים על מספר כללים או במילה נעימה יותר “טיפים”- גם לכם תצא עוגה מושלמת :)

שנתחיל?

המצרכים לתבנית עגולה בגודל 26

לבסיס:

כוס קמח

1/4 כוס אבקת סוכר / סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/2 כפית גרידת לימון

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

1 גביע גבינת נפוליאון

6 ביצים מופרדות

50 גר’ חמאה מומסת

5 כפות קמח

כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

6 כפות קורנפלור

2/3 כוס חלב

ההכנה:

1. נחמם תנור ל- 180 מעלות

2. במיקסר עם וו K נלוש את חומרי הבסיס- תחילה החמאה+ אבקת הסוכר. אחר כך נוסיף את הלימון והביצה ולבסוף את הקמח. ללוש רק עד לאיחוד החומרים.

3. נשטח את הבסיס לתבנית, נדקור במזלג ונאפה כ- 10-15 דק’ עד להזהבה קלה. בגמר האפייה- נצנן נעלה את חום התנור ל- 240 מעלות.

4. להכנת המלית- טורפים בקערה גדולה את הגבינות, החלמונים, 1/2 כוס סוכר, החלב, החמאה ותמצית הוניל לתערובת הומוגנית.

5. נוסיף את הקמח, והקורנפלור ונמשיך לערבב לתערובת חלקה ללא גושים.

6. בקערה נפרדת נקציף 6 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.

7. נאחד את קציפת הביצים עם תערובת הגבינה בעדינות, בסבלנות ובתנועות קיפול.

8. נניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים שימנעו מהעוגה להתייבש.

9. האפייה מתחלקת לשני חלקים- בחלק הראשון נאפה כ- 10-15 דק’ עד לקבלת צבע חום זהבהב. נוציא את העוגה החוצה, ננמיך את חום התנור ל- 150 מעלות. בעזרת סכין  נשחרר מעט את העוגה משולי התבנית על מנת שלא תידבק ותוכל לעלות בקלות. נאפה בערך כשעה או עד שקיסם המוחדר לפנים העוגה יוצא נקי.

10. בגמר האפייה, נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בפנים. קחו בחשבון שבשלב זה ייתכן והעוגה תרד במקצת ותחזור לגובה המקורי.

אם רוצים אפשר לצפות אותה בגביע שמנת חמוצה, 2 כפות סוכר וכפית וניל ולהחזיר לתנור לעוד מספר דקות.

ניתן גם לפזר מעל אבקת סוכר.

לשמור את העוגה בקירור.

אם אתם מאוהבי שילוב שוקולד גבינה- כנראה שתאהבו את קוביות השוקולד גבינה המטריפות הללו

ואם חשקה נפשכם בעוגת גבינה עם פירורים ופירות יער- לחצו כאן


לפוסט על אנשים טובים באמצע הדרך
רגעי חסד וקסם
וילדה אחת שממשיכה בדרך החיפוש- לחצו כאן

רוצים עוד מתכונים, חדשות אוכל וביקורות מסעדות? עקבו אחרי סלונה אוכל בפייסבוק -

https://www.facebook.com/pages/Saloona-Food-%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C/614037041942956

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה