הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

קמתי הבוקר וחשבתי- מה עוד לא עשינו? מה עוד לא אכלנו החג הזה? באיזו צורה עוד לא הינדסנו את המצות?

ואז נזכרתי, בתור ילדה בכל חג פסח הייתי קונה מבית הקפה “סמי בורקס” מצה מגולגלת במילוי תפו”א.

נכון, זה לא דומה בטעם לבורקס, אבל זה בהחלט שדרוג נעים ונחמד, ובמילוי בשר טחון אפילו עוד יותר!

המצרכים: (ל- 20 מנות)

10 מצות

1/2 קילו בשר טחון

3 ביצים

צרור כוסברה קצוצה

2 בצלים קצוצים

תיבלון לפי הטעם- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כרכום

שמן

ההכנה לא מסובכת אך דורשת מספר שלבים:

1. בשלב הראשון נרטיב היטב את המצות ונייבש אותן על מגבת לפחות כשעתיים. המצות צריכות להיות רכות מאד ונוחות לקיפול. אם עדיין נראה לכם שהן קשות- להרטיב עוד ולייבש שוב. גם אם הן מעט נקרעות בצדדים- זה לא נורא בכלל. העיקר שתוכלו לעבוד איתן ולגלגל אותן.

2. בינתיים אפשר להכין את הבשר- נטגן 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, נוסיף עוד צרור כוסברה קצוצה ונערבב היטב.

3. נוסיף את הבשר הטחון, נערבב כל הזמן ונשחים אותו מעט.

4. לאחר שהבשר “תפס קצת צבע” נוסיף תבלינים לפי הטעם- מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כרכום. נמשיך לערבב כל הזמן עד לאידוי הנוזלים.

5. נסיר מהאש ונקרר.

6. ועכשיו מגיע שלב המילוי והגלגול :) לוקחים בזהירות רבה (מצות רטובות זה עניין עדין מסתבר..) כל מצה, ובעזרת סכין חדה חותכים את המצה לשני חלקים. (לא תאמינו כמה תתלהבו מהרגע הזה שסוף סוף תצליחו לחתוך מצה לשני חלקים שווים). בכל חלק נמלא מעט מהמילוי, משהו כמו חצי כף.

7. נגלגל בזהירות את המצה. עדיף להכין מראש את כולן ורק אז לטגן.

8.  נטבול כל מצה בביצה ונטגן בשמן עד להזהבה, אין צורך להשחים יתר על המידה שכן זה עלול לשרוף את המצה ולייבש אותה.

בתאבון וחג שמח :)

מחפשים קינוח כשר לחג?

עוגת מוס בשלושה צבעים או קוביות שוקולד גבינה בעצם אפשר גם וגם :)

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה