הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

כשאני כותבת על עוגה- הורסת ת’בריאות, מעלפת, או הדבר הכי טעים בעולם שלא תרצו להפסיק לאכול- אני בהחלט לוקחת אחריות ומתכוונת לכל מילה. שילוב מושלם של גבינה ושוקולד צ’יפס בעוגה רכה ונפלאה.

29/09/2015

IMG_6095_800x533

 

כשלעוגה יש כתובת היא תמיד יוצאת מיוחדת וטעימה יותר. כשאופים במיוחד עבור מישהו אהוב מרגישים את האהבה הזו בכל ביס קטן במאפה. גבישס האהובה, בלוגרית אוכל מצויינת ואלופה עושה את דרכה ממש ברגעים האלו מתל אביב הגדולה לכרמיאל הקטנה ובאה לבקר אותי.
ישבתי במטבח וחשבתי מה אכין לכבודה, והאמת שכבר הרבה זמן מתחשק לי על שילוב של שוקולד גבינה אבל לא משהו מפוצץ מידי אלא בתוך עוגה חצי בחושה (למה חצי? כי צריך מיקסר בשבילה אבל היא מאד קלה להכנה ונראית כמו בחושה).

כשאני כותבת על עוגה- הורסת ת’בריאות, מעלפת, או הדבר הכי טעים בעולם שלא תרצו להפסיק לאכול- אני בהחלט לוקחת אחריות ומתכוונת לכל מילה! היא יוצאת כל כך רכה בזכות הגבינה ולכן לא ממירים ולא מחליפים ולא מוותרים עליה בשום אופן! קדימה חברים לעבודה :)

החומרים לתבנית אינגליש גדולה (35)

1.5 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
3-4 כפות שוקולד צ’יפס חום
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרידת לימון
3 ביצים גדולות
אבקת סוכר לקישוט

ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר לקרם חלק. מוסיפים את הגבינה ואת הביצים (אחת אחת בהדרגה). מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד השוקולד צ’יפס ומערבבים רק עד איחוד. משטחים מחצית מהבלילה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקמחים מעט את השוקולד צ’יפס (כדי שלא ישקעו בתחתית העוגה) ומפזרים מעל הבלילה. משטחים את יתרת הבלילה וגם מעליה מפזרים עוד שוקולד צ’יפס. אופים ב- 45 דק’ לערך עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

IMG_6077_800x533

 

קחו ביס, אתם חייבים! נכון שזה כל כך טעים??

IMG_6060_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה