הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת תפוחים הפוכה בשילוב עם ריבת דובדבנים וקוקוס. נפלאה לחג הסוכות ולסתיו שבפתח

26/09/2015

IMG_6033_800x533

 

זהו הסתיו כבר לגמרי כאן, ולא משנה אם יהיו עוד ימים ממש חמים בחוץ, הוא כבר כאן כי יש בגדים ארוכים בחנויות ויש רוח קרירה (לפחות בכרמיאל) ממש בערבים ומחשיך מוקדם, וכן זה עושה לי די עצוב ולא פשוט אבל זו גם שנה חדשה עם הרבה תפילות תקווה ואמונה להתחדשות והרבה הרבה ביחד.
אז את העוגה הבאה אפיתי כדי לשפר קצת את מצב הרוח ולהרגיש את רוח חגי תשרי שאני מאד אוהבת.
עוגת תפוחים הפוכה בשילוב עם ריבת דובדבנים וקוקוס, נפלאה לחג הסוכות ולכל השנה.

החומרים לתבנית עגולה 24

100 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)
2 ביצים גדולות L
1 דנונה בטעם דובדבנים (אם אין אפשר להמיר בשמנת חמוצה אבל זה בהחלט מומלץ כדי להדגיש טעמים)
2 תפוחים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות
3 כפיות ריבת דובדבנים (אני השתמשתי במצויינת של Tosso)|
1/4 1 כוסות קמח
1 שקית אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן

 

ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב בעזרת חמאה את התבנית, מפזרים סוכר חום. בקערה מערבבים את התפוחים עם הריבה ומשטחים אותם על גבי התבנית (מעל הסוכר החום).
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר הלבן לקרם, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואחריהן את כל שאר החומרים- לא משנה הסדר- הקמח תמיד בסוף. מערבבים עד איחוד ולא יותר. משטחים את הבלילה מעל התפוחים, מכניסים לתנור (אני תמיד ממליצה להניח מתחת תבנית עם נייר אפייה למקרה שהריבה תנזל מעט) ואופים כ- 45 דק’ לערך עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים היטב והופכים על צלחת הגשה. 

IMG_6039_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_6009_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה