הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

דפי אורז ממולאים בפירות יבשים, בצל מטוגן ודבש. מנת פתיחה נפלאה לארוחת החג וגם מנת טעימה לברכות שבתחילת הסעודה

01/09/2015

בתיאבון | כלים – גולף אנד קו

חגי תשרי בפתח והראשון בהם חגיגי ומרגש אותי במיוחד בכל שנה. ראש השנה מסמל מבחינתי תחילתה של שנה חדשה והזדמנויות חדשות, כאילו מישהו בא ומערבב קצת את הקלפים מחדש. אני פותחת יומן חדש, מתחילה שנה חדשה בעבודה עם מחזור שני של שינשינים שאני זוכה ללוות בדרכם הכל כך מיוחדת ומשמעותית. זה גם הזמן הזה בשנה שמתכנסים בתוך עצמנו לחשבון נפש שכזה. לא שאני לא עושה זאת יום יום שעה שעה, אבל יש בכל זאת משהו מיוחד בחודש תשרי, אולי זו האמונה בטוב שהלכה לי לאיבוד ובחודש הזה קצת חוזרת אלי.

בדרך כלל נוהגים לאכול דברים מתוקים בארוחת החג (כמובן לצד שאר המנות, אל דאגה, לא במקום) ואצלנו מוותרים לחלוטין על מאכלים חריפים ביום הזה, כדי שבאמת תהיה שנה מתוקה מתוקה!

הפעם החלטתי להכין מילוי של פירות יבשים ובצל עם מעט דבש ולגלגל אותו לתוך דפי אורז. המנה הזו ממש קלה ופשוטה להכנה, מחומרים זמינים שיש בכל סופר, לא מכבידה ויכולה לשמש כמנת פתיחה נפלאה לארוחת החג וגם מנת טעימה לברכות שבתחילת הסעודה. מנה מאד יפה ואסטטית להגשה, והפעם גם בזכות הכלים הנהדרים של גולף שלגמרי עושים חשק לחג, רק שיבוא כבר.

החומרים ל-20 חצאי רולים (כלומר 10 דפי אורז)

חבילת דפי אורז- ניתן להשיג היום כמעט בכל סופר
בצל גדול מקולף וחתוך לרצועות דקות
8 משמשים חתוכים לרצועות
8 תמרים חתוכים לרצועות
8 שזיפים חתוכים לרצועות
50 גרם חמוציות
כף דבש
מעט שמן לטיגון

ההכנה
נתחיל בהכנת המילוי בכדי שיספיק להתקרר.
על מחבת עם מעט שמן נטגן את הבצל על להבה נמוכה עד השחמה, נוסיף את הפירות היבשים ואת הדבש ונערבב. אין צורך לטגן הרבה, התערובת צריכה להיות רכה אך לא יבשה. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד מעט דבש/סילאן/מים. נכבה את האש ונקרר היטב.

IMG_5800_800x533

 

IMG_5808_800x533

 

נכין קערה עמוקה עם מים קרים ומגבת מטבח. נטבול את דף האורז במים משני צידיו, טבילה קצרה. נניח על מגבת המטבח ונחכה חצי דקה. חשוב להמתין כי בזמן הזה הדף סופח פנימה את הנוזלים ומתרכך.

ניקח כמות קטנה מהמילוי (משהו כמו חצי כף) ונניח בצד אחד. נקפל כמו בלינ’צס ונגלגל לרול.

IMG_5823_800x533 (1)בצל מקורמל עם פירות יבשים | כלים: גולף אנד קו

IMG_5834_800x533

 

IMG_5839_800x533

 

חוצים כל רול לשני חלקים ומסדרים יפה בצלחת הגשה

IMG_5857_800x533 (1)הרולים מוכנים, בצלחת הגשה יפיפיה | כלים: גולף אנד קו

 

אם נשארים עודפים (ותמיד נשארים) אורזים בקופסא ולמחרת לוקחים לארוחת הצהריים אצל האחות הגדולה ועל הדרך גם מפנקים אותה בכלי הגשה חגיגיים

IMG_5859_800x533 (1)אצל הדודה והדוד | כלים: גולף אנד קו

שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה!

לאינסטגרם של גולף&קו – @golf.co

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה