הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אפשר לאכול קר או חם, כמנה ראשונה או עיקרית- בכל מצב מתקבל סלט צבעוני בריא וטעים שמכינים ממש בקלות

23/08/2015

IMG_5933_800x533

 

מכירים את הרגעים האלו שחוזרים הבייתה אחרי יום עמוס שבו לא ממש יצא לכם לאכול כמו שצריך ואתם מתים מרעב?
נכנסים בדלת ורוצים לטרוף את העולם וגיסתו, פותחים דלתות של ארונות מטבח ומקרר כאילו אין מחר?
ואז קול ההיגיון (וגם המראה) מציץ לרגע ומציע אפשרות לנשום עמוק ובמקום לרדת על חבילת ערגליות תות (היו אחד פלוס אחד בסופר, מה אני לא אקנה?) לשלוף קרש חיתוך וסכין ולהנדס ארוחת “לא הספקתי לאכול כלום היום” בכמה דקות.

אפשר לאכול קר או חם, ראשונה או עיקרית- בכל מצב תקבלו סלט צבעוני בריא וטעים שמכינים ממש בקלות.

חומרים

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
1 כרובית בינונית
5 עגבניות שרי חצויות
חופן כוסברה/פטרוזיליה
100 גרם גבינה צפתית 5%
מעט שמן זית

ההכנה

ממלאים סיר קטן במים וזורקים פנימה את הכרובית (נקייה מעלים ושטופה). בינתיים מסדרים נייר אפייה על תבנית התנור ומחממים אותו על מצב טורבו גריל- 200 מעלות.
מסדרים את הבטטות והעגבניות על גבי נייר האפייה. לאחר 5-7 דק’ של בישול הכרובית – מוציאים אותה וחותכים לפרחים קטנים, מסדרים גם אותם בתבנית, ממליחים את הירקות מזלפים מעט שמן זית ושולחים לתנור ל- 15 דק’ לערך עד השחמת הירקות.

IMG_5916_800x533

מעבירים לקערה, מוסיפים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ואת הגבינה מפוררים בידיים. לוקחים כף וזוללים את הכיף הזה בלי רגשות אשם :)

IMG_5931_800x533

 

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה