הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

תפוחי אדמה אפויים ממולאים בתוספות שאוהבים- המנה האהובה שמזכירה לי כי פסטיבל המחולות קרב ובא

14/07/2015

IMG_5558_800x533

 

עוד שבועיים יחל פסטיבל המחולות בכרמיאל. אני חיה את הפסטיבל הזה מהיום שנולדתי, גדלתי איתו ובכל שנה מצפה לו בהתרגשות רבה.
מעבר לריקודים והצבעוניות שמקשטים את עירי באותם ימים, יש כמובן, איך לא, מקום נכבד ביותר לאוכל הפסטיבל. אותם דוכנים שמפיצים ריחות וסביבם תורים ארוכים של אנשים. אחד המאכלים האהובים והפופולריים בפסטיבל הזה הוא תפוחי אדמה אפויים ממולאים בכל טוב.

אפשר לשחק עם התוספות כרצונכם ולאכול איך שיוצא מהתנור :)
החומרים 

2 תפוחי אדמה גדולים
טונה
זיתים ירוקים ללא חרצנים
פטריות
ממרח פסטו נענע פטרוזיליה של אוליביה
גבינה צהובה מגורדת
שמן זית

(אם רוצים אפשר גם/במקום- רצועות בצל, תירס, או כל תוספת אחרת שאוהבים)

ההכנה
את תפוחי האדמה נרטיב במעט שמן זית ונאפה בתנור כשהם שלמים עם הקליפה עד שיהיה אפשר לנעוץ מזלג פנימה (לא רכים מידי)
נקרר מעט, נחתוך בזהירות את החלק העליון ונניח בצד, בעזרת כף נרוקן בעדינות את תוכן תפו”א עד כמה שאפשרי בלי לפגוע בצורתו, לתוך קערה קטנה. נוסיף את כל שאר המרכיבים ונערבב היטב. נמלא חזרה ונפזר גבינה צהובה מגורדת גם למעלה ועוד טיפה שמן זית. נאפה בטורבו על 200 מעלות עד להשחמה.
בתאבון :)

 

IMG_5537_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5545_800x533

 

IMG_5546_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה