הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 298

החל מינואר 2013

פירות קיץ צבעוניים וטעימים שמשתדכים לבצק פריך נהדר וקל להכנה

10/06/2015

IMG_5483_800x533

 

אחת העוגות האהובות עלי בקיץ היא עוגת פירות. פותחים את המקרר ובוחרים פירות צבעוניים רכים וטעימים שמשתדכים לבצק פריך נהדר וקל להכנה.
אני השתמשתי בתפוחים, שזיפים ואפרסק לבן, אפשר כמובן לגוון בכל פרי אחר שאוהבים. ההכנה קלה, זמן האפייה קצר יחסית וההנאה רבה :)

החומרים לבצק (תבנית מלבנית בינונית)

1 קמח אוסם קטן
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל

5-7 פירות (תלוי בגודל) שאוהבים חתוכים לקוביות קטנות (אם בחרתם תפוחים אז לגרד אותם בפומפייה)

ההכנה

1. נשרה את הפירות החתוכים בקערה עם 1/ כוס סוכר
2. במיקסר עם וו גיטרה נערבב את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ודביק (לא להתפתות להוסיף קמח)
3. נשאיר בצד כדור קטן של בצק לפירורים ונכניס למקפיא. את שאר הבצק נשטח היטב בתבנית מלבנית משומנת. נחמם תנור ל- 170 מעלות
4. את הפירות נסנן מהנוזלים ונשטח בצורה אחידה על הבצק. את הבצק לפירורים נוציא מהקפיא ונגרד בעזרת פומפייה מעל הפירות.
5. נאפה 30-40 דק’ עד להזהבה קלה, לשים לב לא לאפות יותר מידי. נצנן ונחתוך לריבועים קטנים וטעימים

IMG_5530_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5528_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה