הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אי אפשר לקבל את שבועות בלי העוגה הקלאסית- גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

20/05/2015

IMG_5433_800x533

החג ממש כבר כאן ומבחינתי אי אפשר באמת לקבל אותו עד שלא מכינים את העוגה הקלאסית- גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה.
אני מאד אוהבת את העוגה הזו, שאמנם דורשת מעט יותר עבודה מעוגה קרה, אבל שווה כל מאמץ.
נעזרתי בערכה המיוחדת והחגיגית שקיבלתי מתנובה, קישטתי בפטל ופירורים וכל שנותר כעת הוא לקחת ביסים קטנים כדי שלא ייגמר מהר.

 החומרים לתבנית 24/26

לבסיס- 200 גרם פירורי פתיבר + 100 גרם חמאה מומסת

למלית-

6 ביצים מופרדות
500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
1 גביע של גבינת נפוליאון
4 כפות קורנפלור
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
1.5 כוסות סוכר

לציפוי- 2 גביעי שמנת חמוצה, 4 כפות אבקת סוכר, כפית תמצית וניל

ההכנה
1. נתחיל בהכנת הבסיס- נמיס 100 גרם חמאה ונערבב עם 200 גרם פתיבר טחונים. נהדק היטב לתחתית התבנית ונשלח למקפיא.

2. נחמם תנור ל- 160 מעלות. נקציף 6 חלבונים + כוס סוכר כ- 5 דק’ לקצף יציב ונוקשה. נעביר לקערה אחרת ונניח בצד.

3. בקערת המיקסר (ממש אין צורך לשטוף אותה) נערבב את הגבינות, הקורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, שארית הסוכר והחלמונים לתערובת אחידה. נאחד בערבוב ידני עם קציפת החלבונים.

4. נשטח את התערובת על תחתית הפירורים שלנו. לפני שנכניס את התבנית לתנור- נמלא תבנית במים רותחים מתחת – נאפה את העוגה כשעה לערך עד שהיא יציבה ומעט רוטטת במרכז.

5. נערבב את חומרי הציפוי בקערית קטנה- נשפוך על העוגה המוכנה ונשאיר אותה בתנור לפחות לעוד שעה כשהתנור כבוי. נוציא נצנן ונשלח למנוחת לילה במקרר.

6. למחרת אפשר להוציא בזהירות מהתבנית ולקשט בכל מה שאוהבים- אני הפעם בחרתי להשתמש ביתרת פירורי הפתיבר שנותרו לי ולשדך להם פטל אדום שנותן מעט חמיצות לעוגה המתוקה.

מושלם כבר אמרתי?

IMG_5442_800x533

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5459_800x533

 

IMG_5448_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה