הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

שושני שמרים במילוי גבינה וחלבה. פנטזיה שהפכה למציאות מתוקה

15/05/2015

IMG_5369_800x533

כבר כמה שבועות אני מפנטזת על עוגת שמרים עם גבינה. כן כן זו עם המילוי הקלאסי של גבינת כנען וצימוקים, אבל בנדיבות כמובן. שידכתי לגבינה ממרח חלבה והפנטזיה הפכה למציאות מתוקה.
את הבצק תכינו ערב קודם, תנו לו זמן מנוחה וקירור ותוציאו אותו לעבודה יום למחרת.

החומרים

לבצק-
1/2 קילו קמח
1/2 שקית שמרים טריים
5 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח

לסירופ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון

למילוי-
500 גרם גבינת כנען (חבילה)
4-5 כפות צימוקים בהירים
ביצה
2 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
ממרח חלבה

ההכנה
1. נתחיל ערב קודם בהכנת הבצק- במיקסר עם וו לישה נערבל במהירות איטית- קמח סוכר ושמרים. נוסיף את המלח, את הביצים אחת אחת ונלוש 5 דק’ עד להטמעה. נוסיף את קוביות החמאה בהדרגה ונלוש
במהירות בינונית עוד 10 דק’ עד לקבלת בצק אחיד וחלק. נעטוף בניילון נצמד ונשלח למקרר לשנת לילה טוב.

2. למחרת- נכין את הסירופ- נביא את כל החומרים לרתיחה ונצנן. נכין את המילוי- במיקסר עם וו גיטרה נערבל את כל חומרי המילוי רק עד איחוד.  נחלק את הבצק לשני חלקים שווים. נרדד למלבן ארוך (כמו
בעוגיות שושנים) נמלא כל מלבן בשכבת ממרח חלבה ומעליה נפזר בנדיבות ממילוי הגבינה. נגלגל ונחתוך לשושנים. נסדר בתבנית עגולה (26) משומנת, נכסה במגבת ונתפיח עוד כשעה.

3. נחמם תנור ל- 180 מעלות, נבריש את השושנים בביצה טרופה ונשלח לתנור ל- 40 דק’ לערך עד הזהבה. נוציא מהתנור ונבריש בסירופ סוכר.

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5420_800x533

 

 

IMG_5405_800x533

 

IMG_5365_800x533

 

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה