הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

מאפה גלילות חצילים במילוי בטטות וגבינות- מנה נהדרת בריאה ויפה שתקשט לכם את שולחן החג

12/05/2015

IMG_5204_800x533

בכל שנה בחג השבועות אני חוגגת במטבח. מחדשת מגוונת, אופה ומבשלת, הכל לקראת ארוחת החג החגיגית שאותה אני הכי אוהבת מכולן. מלבד עוגות גבינה מושחתות וטעימות, אני מנסה לשלב גם מנות בריאות ודלות יותר בקלוריות (הקיץ בפתח וצריך להתכונן). המנה הבאה היא שילוב של חצילים גבינות ובטטה. את החצילים אפיתי בתנור ואת הבטטה בישלתי וריסקתי לפירה. בחרתי גבינות עם אחוזי שומן נמוכים יחסית על מנת לשמור על המנה בריאה ככל האפשר.

מאפה גלילית חצילים במילוי בטטות וגבינות- מנה נהדרת בריאה ויפה שתקשט לכם את שולחן החג.

מי אמר שבשבועות הכל משמין? :)

החומרים

2 חצילים גדולים פרוסות לאורך לפרוסות בעובי בינוני

1 בטטה

100 גרם גבינת טוב טעם 3% טרה

2 כפות שמנת חמוצה 15% טרה

חופן עירית קצוצה

50 גרם גבינה צהובה מגורדת טרה

מעט שמן זית

מלח ופלפל לתיבול

ההכנה

  1. על גבי תבנית עם נייר אפייה פורסים את החצילים, מפזרים מעל מעט מלח ושמן זית ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במצב גריל. אופים עד השחמה. מוציאים ומצננים.
  2.  מקלפים את הבטטה ומניחים בסיר עם מים על הגז ומבשלים עד לריכוך מלא. מועכים לפירה ומצננים.
  3. מוסיפים לפירה הבטטה את כל שאר החומרים, מערבבים היטב, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
  4. מניחים חופן מילוי בקצה של כל חציל ומגלגלים. מסדרים בתבנית, מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת+ כף שמנת חמוצה ומחזירים לתנור לעוד – 10-15 דקות עד השחמה מלאה. מקשטים בעירית קצוצה ואוכלים בתיאבון :)

IMG_5192_800x533

 

IMG_5224_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5213_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה