הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

דלורית במילוי גבינות ועגבניות- מנה נהדרת משביעה ובריאה שתייפה לכם את שולחן החג

05/05/2015

 

IMG_5174_800x533

 

חג שבועות מתקרב ובא ואני ממשיכה בהכנות לקראת ארוחת החג.

כל שנה משתדלת לגוון ולחדש את המנות, להפתיע ולשלב חומרי גלם חדשים זה עם זה. הפעם בחרתי בדלורית כתומה ויפה ואותה מילאתי בגבינות ועגבניות מיובשות. שלחתי אותה לתנור ותוך עשר דקות הבית התמלא ריחות נפלאים!

מנה נהדרת, משביעה ובריאה שתייפה לכם את שולחן החג. מוכנים? יצאנו לדרך.

החומרים (אני אפיתי 2 דלוריות חצויות – כלומר 4 מנות, אם רוצים יותר- פשוט להכפיל כמויות)

2 דלוריות חצויות 

ממרח עגבניות מיובשות (נצטרך משהו כמו 3-4 כפות ואת השאר שומרים במקרר- תוספת מצויינת לכל מנת שבועות שתבחרו)

גבינה צהובה מגודרת

חופן עירית קצוצה

עגבניה טרייה חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם גבינה בולגרית

1-2 כפות גבינת שמנת (אין צורך להשתמש באחוזי שומן גבוהים כאן, אני השתמשתי בנפוליאון 16%)

ההכנה

מחממים תנור על מצב גריל ל- 180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי המילוי. מנקים את הדלוריות מהגרעינים ובעזרת כף מרחיבים מעט את פתח המילוי.
ממלאים בנדיבות, מפזרים מעל מעט מלח ושמן זית ושולחים לתנור.

* חשוב לעבוד עם נייר כסף, כיון שהמלית תשחים מאד מהר ולדלורית ייקח קצת זמן. אפשר לכסות תחילה את כל התבנית בנייר כסף ולהסיר לסירוגין, אפשר גם לעטוף בנייר כסף רק את החלק עם המלית ולקראת הסוף להסיר ולהשחים.

בתאבון חברים!

2015-05-05_800x500

 

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5185_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה