הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

העוגה הזו היא גבינה שהתחפשה לשוקולד. תוסיפו לה פירורי פתיבר קרמל ותקבלו עוגה מושלמת לשבועות

03/05/2015

IMG_5135_800x533

העוגה הזו היא גבינה שהתחפשה לשוקולד. תוסיפו לה פירורי פתיבר קרמל ותקבלו עוגה מושלמת לשבועות

החומרים

לבסיס-

150 גר’ פתיבר בטעם קרמל של אסם מפוררים

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה שוקולד-

200 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 גביע גבינת נפוליאון

250 גרם גבינה לבנה 9%

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי-

150 גרם שוקולד מריר

1 מיכל שמנת מתוקה

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24

2. טוחנים את הפתיבר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים לתבנית ואופים 10 דק’. מצננים.

3. שכבת הגבינה- ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה ומצננים.

4. במיקסר מקציפים – יתרת השמנת המתוקה, סוכר, ביצים, גבינות (כנען ונפוליאון) ותמצית וניל- לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

5. מעבירים לתבנית ואופים כשעה לערך, עד שהעוגה מזהיבה מעט ומתייצבת.

6. מערבבים את חומרי הציפוי- מורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים לתנור לעוד 15 דק’. מצננים. מעבירים לקירור במקרר.

*הבלילה של העוגה אמורה לצאת נוזלית- לא להיבהל זה ממש בסדר. לאחר צינון העוגה ולילה במקרר היא מסתדרת פיקס :)

IMG_5064_800x533

 

IMG_5102_800x533

 

 אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5132_800x533

 

IMG_5080_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה