הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

ריבועי פרג עם תפוחים ואגוזים וסירופ לימוני מעל וגם טיפים לאפייה קלה ונוחה יותר

25/01/2015

IMG_4747_800x533

 

אני מתה על פרג. כמה שיותר פרג יותר טוב. הכי כיף שאפשר לשלב עם הפרג המון דברים טובים וטעימים ובכל פעם מתקבלת יצירת מופת חדשה ושונה. הפעם בחרתי בתפוחים ואגוזים ושדרגתי עם סירופ לימוני ששפכתי מעל. אפשר לאפות כעוגה ואפשר כחיתוכיות/ריבועים- הצורה המועדפת עלי. כך מתקבלות מנות אישיות וקל יותר לחטוף אותן :)

במתכון הזה אשתף אתכם גם בסודות קטנים, מין טריקים פשוטים שמקלים עלי באפייה.

החומרים

200 גרם פרג טחון טרי

4 ביצים מופרדות

100 גרם אגוזים קצוצים

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס סוכר לבן

1 שקית אבקת אפייה

3 כפות קמח

1 קליפת לימון מגורדת

4 תפוחים גדולים

2 כפות מיץ לימון

לסירופ מעל העוגה- 50 גר’ אבקת סוכר (חצי חבילה קטנה) + מיץ מלימון אחד

לפני שנעבור לשלב ההכנה הנה טיפ ראשון יוצא לדרך- להשתמש רק בפרג טרי! לא לוותר, לא להתעצל, לא לעגל פינות! אצלנו בכרמיאל אני יורדת למרכז המסחרי הישן, לחנות הפיצוחים הקטנה שם בפינה, זו שמוכרת גם מרמלדות בשלושה צבעים, זו שפעם הייתה ממש ענקית והתכווצה (או שבעצם אני גדלתי) וקונה פרג טרי שטוחנים לי במקום. אפשר בהחלט לקנות כמות גדולה, לבקש שיחלקו לשקיות סגורות של 200 גרם ולהקפיא. יש? מעולה, עכשיו נעבור לשלבי ההכנה.

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית. איזו תבנית? אני השתמשתי בתבנית מלבנית מחולקת (22*33) שהיא מיוחדת לבראוניז אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בתבנית מלבנית רגילה או תבנית עגולה 24.

2. קולפים את התפוחים וחותכים לריבועים קטנים. על מחבת מבשלים אותם ומוסיפים שתי כפות סוכר חום וכף מיץ לימון. מערבבים מידי פעם, מסירים מהאש כעבור 5 דק’, מסננים ומצננים. איך לשמר את התפוחים שלא ישחירו עד השימוש? טיפ שני- להוסיף עוד כף מיץ לימון ולשמור במקרר.

3. במיקסר עם וו גיטרה- לערבל את החמאה ומה שנשאר מהסוכר החום. להוסיף את החלמונים. טיפ שלישי- כדי להפריד ביצים בצורה קלה ונוחה- תפרידו אותן כשהן קרות ישר מהמקרר. מה שאני עושה בדרך כלל זה ממש בתחילת שלבי ההכנה- מפרידה אותן לשתי כוסות חד פעמיות ומניחה בצד כדי לתת להן זמן להגיע לטמפ’ החדר (במיוחד בחורף).

4. בקערה נפרדת לערבב את – הקמח, האפייה, האגוזים, הפרג וקליפת הלימון. מוסיפים אל התערובת שבמיקסר וממשיכים לערבב. מוסיפים 3 כפות חלב ואת תערובת התפוחים.

5. מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר. טיפ רביעי- יש אנשים שמשום מה הקצפת חלבונים מלחיצה אותם וחבל.. תשמעו לי- כל עוד לא מדובר בהכנת מרנגים- אין צורך להקציף יותר מידי! המטרה כאן בעוגה הזו היא שקצף החלבונים ייתן לעוגה אווריריות והיא לא תצא דחוסה. האם אפשר לוותר ולהכניס ביצים שלמות? כן בהחלט. רק קחו בחשבון שתקבלו עוגה שונה עם מרקם שונה, לא בהכרח פחות טוב אגב. אז איפה היינו? כן, מקציפים את החלבונים, טיפ חמישיאת הסוכר מוסיפים בהדרגה, כל פעם קצת, ורק אחרי שמתחיל להיווצר קצף עדין (נראה קצת כמו קצף גילוח). מאחדים את תערובת הקצף לתערובת הפרג ומערבבים. 

6. משטחים על גבי התבנית, אופים כ- 45 דק’ לערך או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה ובינתיים מבשלים את חומרי הסירופ עד להמסת אבקת הסוכר. שופכים על העוגה ומתענגים מכל ביס!

ועכשיו מה? תמונות כמובן :)

IMG_4691_800x533

 

IMG_4701_800x533

 

IMG_4704_800x533

 

IMG_4705_800x533

 

IMG_4709_800x533

 

IMG_4710_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4739_800x533

 

IMG_4763_800x533

 

IMG_4757_800x533

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה