הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת גזר חגיגית ומשודרגת עם אגוזי פקאן וציפוי גבינה שהופכים אותה לטעימה במיוחד

10/01/2015

IMG_4667_800x533

 

קר קר קר ועוד קצת הרבה – קר!

מזג האוויר הזה דוחף אותי למטבח בצעדים גדולים כי אין מה לעשות- צריך לחמם את הבטן והלב, לקלוריות נדאג לקראת האביב.

העוגה הבאה היא עוגת גזר חגיגית ומשודרגת עם אגוזי פקאן וציפוי גבינה שהופכים אותה לטעימה במיוחד. מי שלא אוהב את הציפוי יכול בהחלט לוותר ולפדר מעל אבקת סוכר.

העוגה היא חלבית, לא הייתי ממירה לפרווה כי זו הייחודיות שלה. מי שמעוניין בעוגת גזר פרווה יכול למצוא אחת נפלאה בדיוק כאן

המצרכים ל- 2 תבניות אינגליש גדולות / תבנית עגולה 24

5-6 גזרים מגורדים גס במעבד מזון/פומפייה

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

4 ביצים

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

1 כפית קינמון

1 כף מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

150 גרם חמאה מומסת

1 מיכל שמנת חמוצה

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

לציפוי (לא חובה אך מאד מומלץ)

חצי כוס גבינת שמנת (אני אוהבת נפוליאון- אפשר כל גבינת שמנת אחרת שרוצים)

3 כפות אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 ומשמנים תבניות. במיקסר מערבלים- ביצים, חמאה, סוכר, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומיץ לימון.

2. מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לערבב.

3. בקערה קטנה נפרדת מאחדים את הקמח+אבקת אפייה+סודה לשתייה+אגוזי פקאן+קינמון- מוסיפים לתערובת המיקסר בהדרגה וממשיכים לערבב רק עד איחוד.

4. מעבירים לתבנית ואופים כ- 40 דק’ לערך עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.

5. מערבבים את חומרי הציפוי ושופכים מעל העוגה או מפזרים מעל אבקת סוכר.

pizap.com14208103983291

 

IMG_4623_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4658_800x533

 

IMG_4659_800x533

 

IMG_4681_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה