הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

הבלוג שלי חוגג יומולדת שנתיים! לכבודו הכנתי עוגת גבינה אפויה נפלאה עם תותים וקראמבל

01/01/2015

IMG_4518_800x533

הבייבי שלי בן שנתיים! כל כך נרגשת ולמען האמת מרגישה שהייתי כאן מאז ומתמיד. לא יכולה לדמיין את חיי היום ללא הבלוג. כל כך הרבה דברים טובים ומרגשים הוא הכניס לחיי, אנשים הרפתקאות מסעות וגילויים מרתקים. בעיקר המון אומץ. בשנתיים האלו לקחתי הרבה מאד צעדים קדימה. הגעתי לנקודות שיא חדשות ומרגשות בחיי, הן לא קרו לי כך סתם במקרה, אני גרמתי להן לקרות.

אני מגשימה חלום. חלומות קטנים חלומות גדולים, חלומות וותיקים לצד חדשים, חלומות של ילדים חלומות של גדולים, חלומות מצחיקים חלומות רציניים. כל הגשמה שכזו מעודדת אותי לחלום מחדש, לקשט בסרטים ולהלחין מנגינה. הוצאתי מחיי את המשפט המעצבן “מה ייצא לי מזה” ופשוט התחלתי לעשות. גירשתי מראשי את המחשבה המקולקלת “בטח אין לי סיכוי” וגם “למה שיבחרו דווקא בי?” ברגע שהבנתי שאני טובה ובהחלט שווה. שהסיכוי שלי הוא לפחות כמו הסיכוי של כל אדם אחר מין השורה.

הבלוג שלי בן שנתיים ולפני שנעבור לעוגה, זה הזמן לומר לכם, קוראיי היקרים, תודה.
תודה שאתם כאן, עוקבים מגיבים אוהבים ומפרגנים. תודה על מילות הזדהות ותמיכה. תודה על תמונות מתכונים שהכנתם על שולחנכם. תודה שבכל יום מחדש אתם בוחרים בי ומאפשרים לי להיות.

ישבתי והתחבטתי עם עצמי איזו עוגה להכין, הפעם דווקא לא התחשק לי משהו מושחת אלא משהו ביתי. משהו קטן וצנוע יותר, משהו שגם יתאים לחורף ליד כוס תה. התחשק לי עוגת בית שכזו לפתוח איתה את השנה האזרחית ואולי מי יודע, תהיה זו השנה שאמצא בה את הבית שלי.

 

חומרים לתבנית עגולה 24

לעוגה-

3 ביצים

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 כוס סוכר

1 גביע גבינת נפוליאון

1 כוס +2 כפות קמח

1 אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

קליפת תפוז מגורדת

סלסילת תותים חתוכים לקוביות

לקראמבל-

1/3 כוס קמח

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ההכנה

1. נתחיל בהכנת הקראמבל- במעבד מזון/קוצץ/מיקסר עם וו גיטרה- מעבדים את כל החומרים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בצד.

2. במיקסר עם וו גיטרה- מערבלים- חמאה וסוכר לקרם בהיר, מוסיפים את תמצית הוניל, קליפת התפוז והגבינה וממשיכים לערבל.

3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, את הקמח והאפייה ומערבבים רק עד איחוד החומרים.

4. שופכים מחצית מהבלילה לתוך תבנית משומנת. מפזרים מעל מחצית מכמות התותים ומכסים בשאר הבלילה. מפזרים מעל את התותים שנותרו ואת הקראמבל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, כ- 40 דק’ לערך, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

IMG_4503_800x533

 

IMG_4522_800x533

 

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

 IMG_4532_800x533

 

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה