הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 295

החל מינואר 2013

שישה מצרכים בלבד (כולל המלח והסוכר) ללא צורך במיקסר, ויש לכם את הלחמניות הטעימות והמושלמות של ורד

06/01/2015

IMG_4474_800x533

 

ורד, אחותי היקרה, חגגה אתמול יום הולדת. שמונה שנים מבדילות בינינו, היא הבכורה ואני בת הזקונים (באמצע עוד אח סנדוויץ’) ואני מוכרחה להודות שאת אהבתי הגדולה למטבח קיבלתי בירושה ממנה.

כבר אז, כשהייתי בת חמש עשרה היא לימדה אותי ביסודיות וסבלנות את רזי האפייה והבישול. ורד היא קוסמת שאין דומה לה. יודעת ליצור תבשילים במינימום מצרכים, פותחת שולחנות ערוכים ומפנקת בלי סוף.

את מתכון הלחמניות הבא אני מבטיחה לכם שאתם הולכים לאמץ קרוב וחזק. מדובר בלחמניות הכי טעימות ורכות שטעמתי בחיי. מינימום חומרים, מינימום עבודה- מקסימום טעם!

שישה מצרכים בלבד (כולל המלח והסוכר), ללא צורך במיקסר, וגם אתם תוכלו ליהנות מהלחמניות המושלמות של אחותי ורד.

החומרים 

קילו קמח

3 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1 כף מלח

3/4 כוס שמן

3.5 כוסות מים פושרים

ההכנה

בקערה רחבה וגדולה מערבבים עם כף את הקמח,השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח והשמן, מניחים את הכף בצד ומתחילים ללוש עם היד. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת ולשים את הבצק במשך כ- 5 דק’ עד לקבלת בצק אחיד. הערה חשובה- הבצק שצריך להתקבל אמור להיות דביק. לא להתפתות ולהוסיף עוד קמח. זה סוד הרכות של הלחמניות. אם קשה לכם תעבדו עם ידיים רטובות. עוטפים בשקית ניילון, מכסים במגבת/שמיכה עבה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח (בחורף זה לוקח כמה שעות, נא להתאזר בסבלנות חברים).

יוצרים לחמניות (אפשר עגולות חלקות ואפשר קלועות), מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום. אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה מלאה. טורפים ונהנים!

IMG_4429_800x533

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4448_800x533

 

IMG_4446_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה