הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת גבינה קרה על בסיס עוגיות לוטוס בשילוב ממרח לוטוס נהדר. הכינו את עצמכם לאחת העוגות המושחתות והמתוקות מנבחרת הקינוחים של סלונה ולוטוס

16/12/2014

IMG_4377_800x533

 

בשנות השמונים הייתה לנו בכרמיאל מסעדה משובחת בשם רסיטל שלימים הפכה לקפולסקי. לכל שולחן היה פעמון קטן שבלחיצה אחת היה מבשר למלצר להגיע, הייתה מנת תפוחי אדמה מוקרמים שהוגשה בכלי חרס חום יפיפייה והיה גם משקה שוקו חם שהוגש בכוסות זכוכית שקופה בצבע כחול ולצידן עוגיית לוטוס.

אז, עוד לא היה ניתן להשיג אותן בשום מקום מלבד בתי קפה/ מסעדות מובחרות שהיו בוחרות לפנק את הלקוחות בעונג הקטן והערמומי הזה שהשאיר תמיד טעם של עוד.

מאז עברו כמה שנים טובות, המסעדה לצערי נסגרה, אבל טעם הלוטוס נשאר וגם הונגש לקהל הרחב. אז בחרתי הפעם להכין את אחת העוגות האהובות עלי- עוגת גבינה קרה- על בסיס עוגיות לוטוס בשילוב ממרח לוטוס נהדר.

הכינו את עצמכם לאחת העוגות המושחתות והמתוקות!

החומרים לתבנית עגולה 24

200 גרם עוגיות לוטוס מפוררות

100 גרם חמאה מומסת

500 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל גבינת נפוליאון בטעם טבעי

גרידת לימון

2 מיכלים שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס סוכר

5 כפות ממרח לוטוס

ההכנה

  1. טוחנים/מרסקים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ובעזרת מזלג מערבבים היטב. שומרים רבע מהכמות בצד ואת השאר מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית.
  2. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה+אינסטנט פודינג וניל+סוכר לקצף יציב ונוקשה. מקפלים פנימה את הגבינות וגרידת הלימון ומאחדים.
  3. אם יש ברשותכם שקף (מאד מומלץ לעבודה עם עוגות קרות, ניתן להשיג אותו בכל חנויות האפייה המתמחות) זה הזמן להניח אותו סביב דפנות התבנית. משטחים מחצית מתערובת הגבינות על גבי תחתית הפירורים. למחצית שנותרה מוסיפים 3 כפות ממרח לוטוס (מומלץ להמיס אותו 30 שניות במיקרו כדי שהיה יותר נח לעבודה). מערבבים ומשטחים על העוגה.
  4. מפזרים מעל את פירורי הלוטוס שנותרו ומזלפים את 2 כפות ממרח הלוטוס שנותרו להשלמת יצירת המופת הזו. שולחים למקרר ל4 שעות לפחות. פורסים ומתענגים על כל ביס

 

pizap.com14184557937981

IMG_4359_800x533

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4364_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

Thumbnail

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

Thumbnail

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

Thumbnail

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה