הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

לקראת חג החנוכה ספינג’ים רכים טעימים וקלים להכנה שגם מאותגרי שמרים לוקחים בהליכה

03/12/2014

IMG_4293_800x533

 

חג חנוכה קרב ובא וזה הזמן לגלות בצורה נאותה שאני לא מתה על סופגניות. משהו בלתי מאוזן בין ההכנה וההשקעה הנדרשת בהכנתן לבין התוצאה הסופית.

כן זה חג משמין וזה חלק מהעניין, קלוריות סופרים בין החגים ולא בתוכם :)

החלטתי לפנק אתכם לקראת החג בספינג’ים קלים קלים קלים להכנה שגם מאותגרי שמרים לוקחים אותם בהליכה- מבטיחה! הבצק מאד פשוט, מחומרים בסיסיים וזמינים, ללא תוספות וטעמים מיוחדים בכוונה כדי שיוכל לספוג כל תוספת טעימה שנבחר להעניק לו בסיום הטיגון, אני באופן אישי אוהבת הכי פשוט שיש- לפזר סוכר מעל ולטרוף אותם חמים.

הסוד בספינג’ים רכים הוא בצק נוזלי. נשמע מפחיד ומאיים? אז זהו שלא. בואו תראו כמה זה קל.

החומרים (30 ספינג’ים בערך- תלוי בגודל)

קילו קמח

3 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

4 כוסות מים פושרים

2 כפות ברנדי (לא חובה, מטרתו היא לספוג את השמן)

1 כף מלח

ההכנה

לשים את כל החומרים, למעט המלח, במיקסר עם וו לישה או ביד עד לכדי בצק אחיד ודביק (לא לפחד מהמילה הזו חברים). את המלח מוסיפים לקראת הסוף. מכסים בניילון ומגבת ושולחים למנוחה של שעה במקום חמים.

IMG_4244_800x533

 

כעבור שעה חוזרים ורואים את הפלא היפה שקיבלנו

IMG_4257_800x533

 

מחממים שמן עמוק בסיר רחב, מכינים בצד קערה עם מים. זורקים לתוך הסיר כמה חתיכות גזרים (טיפ נפלא ששומר על השמן נקי לאורך כל הטיגון וכך אפשר גם לעשות בו שימוש חוזר). כשהשמן חם מתחילים לטגן. איך עושים את זה? מרטיבים את הידיים במים, לוקחים חתיכה קטנה מהבצק ופותחים לעיגול/טבעת עם חור באמצע. מטגנים על להבה נמוכה/בינונית עד להשחמה. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.

IMG_4258_800x533

 

מפזרים מעל סוכר בנדיבות (אמרנו לא סופרים קלוריות בחגים נכון?) בתאבון חברים!

IMG_4316_800x533

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4288_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה