הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

הכנת עוגיות זה אחד הדברים שאני יותר אוהבת לעשות בחורף.כיף לקרוץ עוגיות בצורות שונות ולמלא במגוון מילויים בצבעים וטעמים שונים. להכניס לקופסה יפה ולשלוף בשעת הקפה.

21/11/2014

IMG_4200_800x533

 

הכנת עוגיות זה אחד הדברים שאני יותר אוהבת לעשות בחורף. במזג אויר שכזה קל יותר להתעסק עם הבצק שכמעט ולא דורש קירור. כיף לקרוץ עוגיות בצורות שונות ולמלא במגוון מילויים בצבעים וטעמים שונים. להכניס לקופסה יפה ולשלוף בשעת הקפה.

את עוגיות הסנדוויץ’ הבאות מרבים לרב להכין בגרסה הלבנה, אבל אני כידוע אוהבת לגוון, לשחק, לשלב ולשנות ולכן החלטתי להכין אותן בטעם קקאו ולמלא במגוון מילוים שונים שהיו לי בבית- ריבה, שוקולד, ריבת חלק וממרח וניל.

הכי חשוב בעוגיות הללו הוא זמן האפייה, כאן כיון שמדובר בעוגיות חומות קשה יותר לראות בעין מתי הן מוכנות ולכן הפעילו טיימר ל- 10 דק’ בדיוק ולא יותר! מוכנים?

החומרים ל- 20- עוגיות בערך (תלוי בגודל)

3/4 1 כוסות קמח

1 שקית אפייה

4 כפות אבקת קקאו

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס אבקת סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

ההכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד ונעים. מעבירים למקרר לרבע שעה (אין צורך ביותר). מוציאים, מרדדים וקורצים עוגיות בצורות שרוצים, אני בחרתי בצורת לב, אפשר גם עיגול. במחצית מהעוגיות קורצים חור באמצע (אני נעזרתי בפקק של תמצית הוניל). אופים בדיוק 10 דק’ ומוציאים לצינון.

מורחים בנדיבות מילוי על מחצית העוגיות ללא החור. בוזקים אבקת סוכר על המחצית עם החור ומשדכים לסנדוויץ’

pizap.com14165651908751

IMG_4176_800x533

 

IMG_4180_800x533

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_4206_800x533

 

IMG_4205_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה