הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 295

החל מינואר 2013

עוגיות מגולגלות מבצק שמנת פריך וטעים במילוי אוכמניות או שוקולד. קלות להכנה ונפלאות ליד הקפה

04/10/2014

IMG_3868_800x533

 

עוגיות מגולגלות וטעים במילוי אוכמניות או שוקולד. קלות להכנה ונפלאות ליד הקפה.

בבצק מסתתרת גבינת שמנת שהופכת אותו לפריך ועשיר במיוחד. אפשר כמובן למלא בכל מילוי שמתחשק. שוקולד תמיד מומלץ, והפעם החלטתי בנוסף לגוון במילוי אוכמניות נפלא וצבעוני.

החומרים (30 עוגיות בערך)

לבצק-

200 גרם חמאה רכה

1 חבילת גבינת נפוליאון (225 גרם)

350 גרם קמח תופח (1/3 2 כוסות)

1/2 כוס סוכר (לא חובה אבל לדעתי נחוץ בגלל הגבינה)

למילוי- אני השתמשתי במלית אוכמניות קנויה ובממרח נוטלה. אפשר כמובן לבחור כל מילוי אחר שאוהבים.

ההכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק רק עד איחוד. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר כשעה עד שעתיים.

2. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מוציאים את הבצק לאחר הקירור ומחלקים לשני חלקים. כל חלק מרדדים לעיגול (הדרך הקלה והנוחה לעשות זאת היא פשוט לסובב את נייר האפייה עליו מונח הבצק בכל פעם קצת ולהמשיך לרדד). מחלקים את העיגול ל- 16 חלקים שווים. בקצה הרחב של כל חלק מניחים חצי כפית מהמילוי ומגלגלים פנימה.

3. מניחים על גבי תבנית מרודפת בנייר אפייה. ואופים עד הזהבה קלה. כ- 25 דק’ לערך. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

pizap.com14124470734871

 

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_3894_800x533

 

IMG_3883_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה