הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אחת מעוגות הנוסטלגיה האהובות עלי במיוחד. בצק רך ופריך, מעליו שכבה של ריבה אדומה ומעל שניהם קציפת קוקוס. עוגה שעוברת איתנו בבית המון שנים, חגים ושבתות. לכבוד ראש השנה שקרב ובא החלטתי להכין אותה בנוסח משודרג וחגיגי יותר עם תפוחים ודבש.

13/09/2014

IMG_3662_800x533

אחת מעוגות הנוסטלגיה האהובות עלי במיוחד. בצק רך ופריך, מעליו שכבה של ריבה אדומה ומעל שניהם קציפת קוקוס. עוגה שעוברת איתנו בבית המון שנים, חגים ושבתות. לכבוד ראש השנה שקרב ובא החלטתי להכין אותה בנוסח משודרג וחגיגי יותר עם תפוחים ודבש.

החומרים (לתבנית 26 עגולה)

1 קמח תופח קטן

4 ביצים מופרדות

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 מרגרינה (אפשר גם חמאה, אני רציתי גרסת פרווה)

1 כפית תמצית וניל

1.5 כוס סוכר

1 חבילת קוקוס קטנה

2 כפות ריבה

2 כפות דבש

3 תפוחים מגורדים גס בפומפייה

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 160-170 מעלות (תלוי בחוזק התנור שלכם) ומשמנים היטב את התבנית.

2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את המרגרינה + 1/2 כוס סוכר. מוסיפים 4 חלמונים, קמח, תמצית וניל, מיץ תפוזים- מעבדים רק עד לבצק אחיד שאמור לצאת מעט דביק. (לא להתפתות ולהוסיף עוד קמח!)

3. משטחים את הבצק לתחתית התבנית. מערבבים את הריבה והדבש ומורחים על גבי הבצק. מפזרים מעל את התפוחים המגורדים.

4. מקציפים את 4 החלבונים + כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את חבילת הקוקוס ומערבבים בעדינות. שוטחים על גבי העוגה ואופים כ- 45 דק’.

*הערה חשובה לגבי האפייה- אם התנור שלכם חזק עדיף להתחיל מחום נמוך- 160-165 מעלות בערך ולאט לאט לעקוב. קציפת הקוקוס לא צריכה להשחים מהר מידי בכדי שכל העוגה תיאפה בצורה אחידה.

pizap.com14105886577221

 

 

pizap.com14105887949691

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_3678_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה