הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

קערה ומטרפה ויש לכם עוגת סולת נפלאה עם תאנים תמרים ועוד הרבה דברים טובים לשנה מתוקה במיוחד

09/09/2014

IMG_3635_800x533

העוגה הבאה יכולה להיות אלטרנטיבה מצוינת לכל מי שלא אוהב עוגות דבש.

עוגת סולת עם תאנים ותמרים ועוד הרבה דברים טובים לשנה מתוקה במיוחד. אפשר לגוון בפירות וגם בסוגי האגוזים/שקדים לפי הטעם.

ההכנה קלה ופשוטה כמו בכל עוגה בחושה- קערה ומטרפה והופ לתנור.

החומרים ל2 תבניות אינגליש קטנות או אחת גדולה

2.5 כוסות סולת

3/4 כוס קמח

1 שקית אפייה

4-5 תאנים קצוצות

2 תמרים קצוצים

40 גר’ שקדים לבנים קצוצים גס

40 גר’ אגוזי פקאן קצוצים גס

4  ביצים

3/4 כוס סוכר

80 גרם חמאה מומסת (לפרווה להמיר לקצת פחות מ- 1/2 כוס שמן)

1 כוס מיץ תפוזים

לסירופ דבש (לא חובה)

5 כפות דבש + 4 כפות מים

ההכנה

הבטחתי פשוט וקל נכון? מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבניות. מערבבים את כל החומרים הרטובים+ הסוכר, מוסיפים את קמח, הסולת והאפייה ומאחדים. מעבירים כמחצית מהבלילה לתבנית. מפזרים מעל חצי מכמות השקדים/אגוזים/תאנים/תמרים. מכסים ביתרת הבלילה ועל פני העוגה מפזרים את יתרת השקדים/אגוזים/תאנים ותמרים. אפשר לגוון בסוגים ובכמויות לפי הטעם. אופים כ- 40 דק’ לערך עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ומצננים.

מרתיחים את חומרי הסירופ ושופכים על העוגה. נותנים לה להתקרר היטב כמה שעות שתתייצב. פורסים ונהנים.

pizap.com14102556466031

 

IMG_3626_800x533

 

IMG_3630_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש

IMG_3619_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה