הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

יום שישי הגיע ואיתו גם עוגה חגיגית וטעימה במיוחד שמשלבת בתוכה גבינה אגסים ושקדים. הגבינה מעניקה לעוגה רכות נהדרת. סוכר חום ואגסים מעטרים אותה מלמעלה ומעניקים לה צבע שחום וטעם קריספי נפלא.

08/08/2014

IMG_3467_800x533

הימים האחרונים עייפו אותי עד מאד. עייפה מהמצב, עייפה מהחדשות, עייפה מהדאגות והחרדות. עייפה מפרידות והתחלות חדשות. עייפה וכמהה לנחמה. בכל זאת, יום שישי הגיע ואיתו גם עוגה חגיגית וטעימה במיוחד שמשלבת בתוכה גבינה אגסים ושקדים.

הגבינה מעניקה לעוגה רכות נהדרת. סוכר חום ואגסים מעטרים אותה מלמעלה ומעניקים לה צבע שחום וטעם קריספי נפלא.

החומרים 

2 אגסים

1/2 כוס שקדים טחונים

2.5 כוסות קמח תופח

4 ביצים

1 מיכל גבינה לבנה 5%

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגורדת

מעט סוכר חום לפיזור מעל העוגה

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש 35 / תבנית עגולה 24

2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר לקרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו (לא מוסיפים אחת עד שהקודמת נטמעה בתערובת).

3. מוסיפים את כל שאר החומרים למעט האגסים.

4. חותכים אגס אחד לקוביות קטנות, מוסיפים לתערובת ומערבבים ידנית בעזרת כף. שוטחים את התערובת על גבי התבנית.

5. את האגס השני פורסים לרצועות ארוכות, מסדרים על גבי העוגה, מפזרים בנדיבות סוכר חום עד לכיסוי מלא. אופים כ- 45 דק’ לערך עד שהעוגה שחומה וריחנית וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.

IMG_3480_800x533

 

IMG_3475_800x533

 

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש

IMG_3495_800x533

 

IMG_3479_800x533

 

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה