הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגה בחושה נהדרת עם הפתעות מתוקות שמציצות מבפנים. קלה ומהירה להכנה. עוגה לנחמה

18/07/2014

IMG_3306_640x426

 

 

הימים האחרונים לא קלים בלשון המעטה. המון סערות פנימיות, שינויים סיומים והתחלות חדשות. לא מעט חששות ועייפות שפוקדת את הנפש והגוף. ולצד כל אלו מתנהלת המלחמה האיומה שבחוץ שמעוררת שוב מחדש את כל שעוני החרדה לצלצל.

ובכל זאת, כבר שבועיים שלא אפיתי וזה היה לי חסר. כתבתי לא פעם על אהבתי הרבה למטבח, על העוגן והחוזק שמעניקה לי האפייה וההתעסקות עם האוכל.

הפעם אחלוק אתכם מתכון לעוגה נפלאה, חצי בחושה. למה חצי? כי שלא כמו עוגה בחושה מסורתית, מכינים אותה במיקסר, אבל היא בהחלט עומדת בשאר המאפיינים שהופכים אותה לבחושה- קלה מהירה ופשוטה להכנה. אני אוהבת להחביא הפתעות מתוקות בתוך העוגות הבחושות. הפעם שילבתי שוקולד נוטלה, ריבת חלב ואוכמניות קפואות.

הכי כיף לפרוס פרוסה ולגלות הפתעות צבעוניות מציצות מפנים העוגה בכל ביס מחדש.

החומרים

לתבנית איגליש 30

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 כוס סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

4 ביצים

2.5 כוסות קמח

1 שקית אפייה

1 כפית תמצית וניל

גרידה מלימון אחד

הפתעות מתוקות- 2-3 כפיות של ממרח שוקולד/ריבת חלב/פירות יער או כל שילוב אחר שאתם אוהבים ויש בבית

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים את התבנית

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר לקרם בהיר.

3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון.

4. מערבבים בקערית קטנה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערבות לסירוגין יחד עם השמנת החמוצה. ממשיכים לערבב רק אחד איחוד החומרים.

5. מעבירים לתבנית האפייה, מפזרים את ההפתעות. אופים כ- 40 דק’ לערך עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

IMG_3283_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש. 

IMG_3312_640x426

 

IMG_3320_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה