הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 242

עוקבים: 295

החל מינואר 2013

אחרי שתכינו את הבצק הזה לא תרצו להחליפו בשום בצק אחר. תוסיפו לו מילוי שקדים ושוקולד או שזיפים וקיבלתם את הריבועים הכי טעימים בעולם שיתחסלו עוד לפני שתספיקו לפזר עליהם אבקת סוכר

28/06/2014

אצבעות בצק פריך 054_640x426

 

אחרי שתכינו את הבצק הזה לא תרצו להחליפו בשום בצק אחר. תוסיפו לו מילוי שקדים ושוקולד או שזיפים וקיבלתם את הריבועים הכי טעימים בעולם שיתחסלו עוד לפני שתספיקו לפזר עליהם אבקת סוכר :)

בשונה מרולדות מגולגלות, הפעם יש כאן שכבת בצק למטה ועוד אחת עוטפת למעלה ובאמצע מגוון נדיב של מילוי. איזה מילוי? כל מה שאוהבים! אני בחרתי להשתמש בשזיפים ושוקולד (חצי חצי) על בסיס שקדים לבנים טחונים.

החומרים

לבצק- 

500 גרם קמח

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה (לפרווה ניתן להמיר במרגרינה/ מחמאה)

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

למילוי-

150 גרם שקדים לבנים טחונים

3 שזיפים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כוס סוכר

5-6 כפות ממרח שוקולד (אני השתמשתי בממרח נוגט, כמובן שכל סוג שאוהבים עובד מצוין)

ההכנה

1. נתחיל בהכנת הבצק- במיקסר עם וו K מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה

2. לאחר הקירור, נוציא מהמקרר ונחלק אותו לשני חלקים שווים. נרפד תבנית מלבנית 27*30 בנייר אפייה ונחמם תנור ל- 180 מעלות.

3. נשטח את החלק הראשון על גבי התבנית, אין צורך לרדד, פשוט לשטח עם הידיים עד לכיסוי תחתית התבנית והדפנות בצורה שווה ואחידה.

4.שכבה ראשונה- נערבב את השקדים הטחונים עם מיץ הלימון והסוכר ונפזר מחצית מהתערובת על גבי הבצק ששיטחנו. שכבה שנייה- אני חילקתי את התבנית לשלושה חלקים דמיוניים ולכל חלק הענקתי תוספת אחרת- חלק אחד חתיכות שזיפים, חלק אחר ממרח שוקולד (בערך 5-6 כפות נדיבות) וחלק שלישי השארתי ככה רק עם השקדים הטחונים. אפשר כמובן לשנות להוסיף ולגוון לפי מה שאוהבים (ריבה, ריבת חלב, ממרח תמרים, פרי שאוהבים) שכבה שלישית- נפזר את יתרת תערובת השקדים הטחונים.

5. נרדד את חלקו השני של הבצק על גבי נייר אפייה מקומח לעלה גדול ורחב פחות או יותר בצורת התבנית שלנו ונעביר בעדינות את הבצק מעל המילוי. נהדק היטב בצדדים.

6. נאפה כ- 25-30 דקות עד להזהבה קלה. נצנן ונפזר אבקת סוכר. נחתוך לריבועים ונזלול :)

אצבעות בצק פריך 020_640x426

 

אצבעות בצק פריך 032_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

אצבעות בצק פריך 056_640x426

 

רוצים לראות את אותו הבצק בגרסת הרולדות המגולגלות? לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה