הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש על בסיס בצק פריך. מנה צבעונית קייצית וטעימה

03/07/2014

פאי פירות ועוגיות 079_640x426_1024x681

בעונת הקיץ אני מרבה להכין מתכונים עם פירות. הם צבעוניים יפים וכל כך טעימים. הפעם התחשק לי לשלב קצת חמוץ וקצת מתוק בפאי עם בצק פריך משגע. בחרתי לשלב בין הירוק של התפוחים לאדום של השזיפים ולערבב אותם עם מעט ריבת משמש. התוצאה- פאי צבעוני ריחני קייצי וטעים ביותר!

החומרים לתבנית פאי 24

לבצק-

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)

1 חלמון

3 כפות שמנת מתוקה/חלב

3 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

למלית-

3 תפוחים ירוקים גדולים מגורדים

2 שזיפים אדומים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות ריבת משמש

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

ההכנה

1. מתחילים עם הכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחת מקרר כחצי שעה

2. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני שליש ושליש. את החלק הגדול יותר משטחים על גבי תבנית הפאי המשומנת (אין צורך לרדד בנפרד קודם, פשוט לשטח היטב עם הידיים לתחתית ולדפנות התבנית) את החלק הקטן מחזירים למקרר.

3. אופים בתנור כ- 10-15 דק’ רק עד להזהבה קלה. מצננים ומשאירים את התנור דלוק.

4. מערבבים את כל חומרי המלית (היא אמורה להיות נוזלית) ושופכים על גבי הקלתית האפויה. לוקחים את שליש הבצק הנותר ומפוררים ביד פירורים בגודל לא אחיד (איזה כיף!) על גבי המלית על פי הכלל של – מה שיוצא אני מרוצה :)

5. אופים כ- 25 דק’ עד להזהבה. מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס

פאי פירות ועוגיות 100_640x426_1024x681

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש. 

פאי פירות ועוגיות 087_640x426_1024x681

 

פאי פירות ועוגיות 057_640x426_1024x681

 

פאי פירות ועוגיות 098_1024x682

עוד מהבלוג של מירב מלמד

Thumbnail

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

Thumbnail

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

Thumbnail

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה