הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגיות שקדים פריכות וטעימות שלא תפסיקו לאכול. קלות ומהירות להכנה נפלאות ליד הקפה

26/06/2014

פאי פירות ועוגיות 046_640x426

אני מאד אוהבת להכין עוגיות. ההתעסקות הזו עם הבצק, יצירת הצורות וטיפול בכל עוגייה עושה לי נעים וכיף. הפעם בחרתי להכין עוגיות שקדים פריכות וטעימות שאפשר לעטר ולקשט עם תוספות אהובות או להשאיר אותן ככה טבעיות.

הבצק מהיר קל להכנה וסופר נח לעבודה. רבע שעה בתנור והחמודות האלו שלכם ליד הקפה.

החומרים ל- 50 עוגיות בערך (תלוי כמובן בגודל החותכנים)

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום

200 גרם שקדים לבנים טחונים (מי שאוהב, אפשר לערבב עם אגוזים טחונים)

1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון אחד

1/3 כוס קורנפלור (50 גרם)

ההכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר לקרם בהיר ואחיד

2. מוסיפים את כל שאר החומרים, לא משנה הסדר ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מאחדים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לנוח במקרר כחצי שעה (בימים חמים מאד ממליצה שעה)

3. מוציאים את הבצק, מחלקים אותו לשניים, מקמחים מעט ומרדדים כל חלק לעובי של 3 מ”מ בערך. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפייה וקורצים מהבצק עוגיות בצורה הרצויה. אפשר לקשט בתוספות של קוקוס, סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן או פשוט להשאירן טבעיות כפי שהן.  מניחים על גבי התבנית ואופים כרבע שעה עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

4. מצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר. בתאבון

פאי פירות ועוגיות 002_640x426_1024x681

 

פאי פירות ועוגיות 006_640x426_1024x681

 

 

פאי פירות ועוגיות 007_640x426_1024x681

 

 

פאי פירות ועוגיות 015_640x426_1024x681

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש. 

פאי פירות ועוגיות 010_640x426_1024x681

 

 

פאי פירות ועוגיות 032_640x426_1024x681

 

פאי פירות ועוגיות 041_640x426_1024x681

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה