הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אחד הזכרונות החזקים שלי מפורים בתור ילדה – משלוחי המנות הענקיים שהיינו מקבלים מהסבתא המרוקאית שלי, שתהיה בריאה! שקית מלאה לכל משפחה, עמוסה בכל טוב! אז נכון שרק עכשיו התחלנו שנה אזרחית חדשה וחודש חדש, אך לפני שנרגיש נגיע לאחד החגים האהובים עלי ביותר – חג פורים!!! מידי שנה, כמיטב המסורת, שוקדת ועמלה במטבח להכנת משלוחי מנות מאפה ידי כמובן לחברים ומשפחה. ולכן החלטתי לצאת כבר מעכשיו בפרוייקט מתכוני עוגיות למשלוחי מנות כדי שלא יתפסו אותי (ואתכם) לא מוכנה. היתרון הגדול בעוגיות המרוקאיות הוא שהן שומרות על עצמן היטב לאורך זמן. (אגב, מכינים אותן גם לפני פסח, מורידים למחסן ושומרים עד למימונה). אז בהחלט אפשר להכין אותן גם שבועיים מראש, רק לדאוג לאחסן בכלי אטום. אני כמובן מוסיפה מגוון רחב של עוגיות, שאותן אני באמת אופה בשבוע האחרון לקראת פורים. אז קדימה? יצאנו לדרך?!

07/01/2013

לקראת פורים 127_640x426

עוגיות שושנים!

אוי כמה שהן יפות ואהובות! נוסטלגיות עם “טעם של פעם”..

עוד תוספת מבורכת למשלוח המנות שלכם (או סתם לשבת..). רק השתדלו להכין את העוגיות כמה שיותר סמוך למועד אכילתן.

מצרכים:

200 גרם חמאה

1 שמנת חמוצה

3 חלמונים

350 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

למילוי:

3 חלבונים

1 כוס סוכר

80 גרם פודינג וניל

אופן ההכנה:

ללוש היטב את כל חומרי הבצק (בימים קרים שכאלו, מומלץ להוציא מהמקרר מראש גם את החמאה וגם את השמנת החמוצה) עד לקבלת בצק אחיד והומוגני. לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר בין 4 שעות ללילה (אפשרי גם 24 שעות).

להכין את המלית- להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב ונוקשה. (את הסוכר מוסיפים בהדרגה). להוסיף את פודינג הוניל ולהקציף עוד כדקה.

לחלק את הבצק לשלושה כדורים. לרדד כל כדור לרולדה בצורת “נקניק”- מלבנית צרה וארוכה. למלא בנדיבות ( לא לפחד, לא להתקמצן!!) ולגלגל. לחתוך לעוגיות בעובי של 1 ס”מ לערך ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר מילוי העוגייה כלפי מעלה.

לאפות בתנור שחומם מראש על 160-170 מעלות כ- 20 דקות לערך.

לקראת פורים 124_640x426

בתאבון!!

לקראת פורים 131_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה