הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אחת מעוגות הפרג המושלמות שהכנתי אם לא המושלמת ביותר. שילוב מנצח של פרג שקדים שוקולד לבן ולימון יגרום לכם להתאהב ולהתמכר לפרג אם עד היום לא הייתם מכורים.

23/06/2014

יום שישי 082_640x426

זה בדיוק הרגע בו אני מתבאסת שאי אפשר להעביר טעמים דרך המסך. איך לעזאזל אצליח לתאר לכם כמה שהעוגה הזו היא פשוט מושלמת?

נסו לעצום עיניים ולדמיין את השילוב של פרג טרי מצד אחד עם חמיצות לימון מהצד השני עם מתיקות שוקולד לבן מהצד הרביעי ושקדים טחונים שמעדנים מהצד החמישי… לא יודעת מה אתכם אבל אני מכורה קשות לפרג וזו ללא ספק אחת מעוגות הפרג המושלמות שהכנתי אם לא המושלמת ביותר.  אתם עדיין איתי נכון? מעולה אז בואו נצא לדרך

החומרים לתבנית אינגליש גדולה (35) או שתי קטנות

200 גרם פרג טחון טרי

100 גרם שקדים לבנים טחונים

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

150 גרם חמאה

2 כפות שמנת חמוצה

2 כפות חלב

1 כוס קמח + 1 שקית אפייה (תמיד מערבבת קודם יחד)

קליפת לימון

50 גרם שוקולד לבן מגורד

לסירופ- מיץ מלימון אחד + 50 גר’ אבקת סוכר

לציפוי נוסף מעל (לא חובה אבל אם בא לכם להשקיע)- 100 גרם שוקולד לבן+רבע כוס שמנת מתוקה

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית

2. במיקסר עם וו גיטרה מתחילים בהקצפת החמאה והסוכר עד לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.

3. מוסיפים את הפרג, השקדים, גרידת הלימון והשוקולד הלבן. לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה החלב והקמח. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב.

4. משטחים לתבנית ואופים כ- 40 דק’ לערך או עד שקיסם המוחדר לפני העוגה יוצא נקי. מצננים מעט ובינתיים מכינים את הסירופ

5. מרתיחים על הגז בסיר קטן את מיץ הלימון ואבקת הסוכר עד להמסה מלאה ושופכים בנדיבות על העוגה כשהסירופ חם והעוגה קרה מעט.

6. אם רוצים להוסיף עוד ציפוי לבן מלמעלה- ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ושופכים מעל העוגה.

כל כך כל כך אבל כל כך טעימה!!!

יום שישי 074_640x426 (1)

 

 

 אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש. 

 

יום שישי 034_640x426

 

 

יום שישי 035_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה