הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

שילוב מנצח של פירות קיץ צבעוניים וקרמבל פירורים פריך. מנה קלה להכנה ומשגעת לאכילה

20/06/2014

יום שישי 056_640x426

אני מתה על הקיץ וכל מה שבתוכו כולל הפירות הצבעוניים והטעימים. בוקר שישי, פתחתי את המקרר והצצתי לבדוק אילו פירות יש בפנים- תפוחים, אפרסקים לבנים ואוכמניות קפואות. שילוב נהדר לאחת המנות הטעימות והצבעוניות שיש. פירורי בצק שעושים בצ’יק צ’ק בלי מיקסר, ככה מפוררים עם הידיים, מבשלים טיפה את הפירות, מכניסים לתבנית ויאללה לתנור. ניתן כמובן להחליף את סוגי הפירות לפי טעמכם- הכל יעבוד מצויין.

החומרים

לקרמבל פירורים-

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר חום

100 גרם שקדים טחונים

200 גרם קמח (**ראו הוראות הכנה**)

לפירות-

אני השתמשתי ב- 2 תפוחים, 2 אפרסקים לבנים ו-3 כפות אוכמניות קפואות 25 גר’ חמאה 1/2 כפית קינמון קליפה מגורדת מחצי לימון 1 כפית מיץ לימון 2 כפות סוכר חום

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות

2. שמים בקערה את כל חומרי הקרמבל (מתחילים עם 100 גרם קמח ומוסיפים בהדרגה לפי הצורך) מפוררים עם הידיים עד לקבלת עיסה פירורית. מניחים בצד

3. ממיסים על מחבת 25 גר’ חמאה, מוסיפים את הפירות החתוכים ואת שאר החומרים- סוכר חום,  גרידת לימון, מיץ לימון, קינמון. מבשלים כ- 5 דק’ בערך עד לריכוך. מצננים מעט.

4. שוטחים את תערובת הפירות בתבנית ומעליה מפזרים בנדיבות רבה את תערובת הפירורים.

5. אופים כ20 -30 דק’ לערך עד שהפירורים משחימים. מתענגים על כל ביס ואם רוצים להוסיף שחיתות- כדור גלידה ליד ואתם מסודרים :)

יום שישי 015_640x426   יום שישי 014_640x426   יום שישי 020_640x426   אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש. יום שישי 046_640x426   יום שישי 047_640x426

 

יום שישי 044_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה