הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

העוגיות הללו מבחינתי הן פשוט מנצחות. יש להן פז”מ וותיק ביותר, אלפי גרסאות, אפשר פרווה ואפשר חלבי, אפשר למלא בתמרים ואפשר שוקולד, נפלא ליד הקפה, הולך מעולה עם תה,  אפשר לקראת שבת ואפשר גם ביום שלישי :)

נשמרות מצוין בקופסה אטומה וכך אף פעם לא יתפסו אתכם לא מוכנים כשמגיעים אורחים.

אני תמיד עושה בצק מקילו קמח, כך יוצאות לי 6 רולדות ואני יכולה לגוון ולהתפרע עם המילויים.

הבצק הזה הוא אכן הכי נוסטלגי שעובר אצלנו במשפחה. דווקא אותו אני אוהבת ללוש ביד ( המיקסר K היקר שלי לא נפגע מהעניין..) בתוך קערה גדולה.

חשוב להרגיש אותו , אם יבש מידי- להוסיף עוד נוזלים (מים או מיץ תפוזים) ואם רטוב מידי- עוד קמח.

הבצק:

קילו קמח

כוס סוכר

2 חבילות מרגרינה/ חמאה – סה”כ 400 גרם

חצי כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

ללוש היטב את כל חומרי הבצק. לקרר ללילה (מאד מאד מומלץ, במיוחד בימים חמים).

לחלק ל- 6 כדורים.

כל כדור לרדד לצורה מלבנית, למלא בכל מילוי שאוהבים (תמרים, שוקולד, חלבה, ריבה וכו’) לגלגל ולחתוך לעוגיות.

לסדר במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות בחום בינוני עד להזהבה קלה של העוגיות (בודקים לפי התחתית שלהן). היזהרו מאפיית יתר. העוגיות צריכות לשמור על צבען הלבן, אחרת הן יהיו מאד קשות ולא פריכות לאכילה.

בתאבון :)

הבצק לאחר קירור של 24 שעות- נפלא לעבודה!

למלא בנדיבות, אך במילוי הריבה קצת פחות כדי שלא ינזל לנו החוצה באפייה

אל תפספסו את סהרוני השקדים- תפוזים הנפלאים הללו! לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה