הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגה מהירה, פשוטה, קלה להכנה שמשלבת בתוכה קינמון אגוזים וסוכר חום שמעניקים לעוגה צבע משגע וטעם נפלא.

13/06/2014

בחושה עם קינמון 006_640x426

 

 

יום שישי הוא תמיד היום של הבחושות. אוהבת שיהיה משהו לנשנש ליד הקפה של בוקר שבת.

עוגה מהירה, פשוטה, קלה להכנה שמשלבת בתוכה קינמון אגוזים וסוכר חום שמעניקים לעוגה צבע משגע וטעם נפלא.

החומרים

לתבנית אינגליש (אם רוצים אפשר להכפיל חומרים כמובן ולאפות בתבנית גדולה יותר)

1 כוס קמח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה אפשר להמיר לשמנת צמחית/חלב קוקוס/מיץ תפוזים)

1 כפית אבקת אפייה

לתערובת הקינמון-

1/4 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

1/4 כוס אגוזים טחונים (אפשר גם בלי למי שפחות אוהב)

ההכנה

קערה יש? מטרפה יש? מעולה אתם מסודרים!

מחממים תחילה תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש.

מערבבים את כל החומרים הנוזליים תחילה לתערובת אחידה. את הקמח ואבקת האפייה אני תמיד מערבבת קודם יחד בכלי קטן ואז מוסיפה בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבוב, רק עד איחוד החומרים.

מעבירים מחצית מהכמות לתבנית ומעל מפזרים מחצית מתערובת הקינמון. שופכים את יתרת הבלילה ומעליה מפזרים בצורה אחידה את יתרת תערובת הקינמון.

אופים כחצי שעה או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

בחושה עם קינמון 017_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

בחושה עם קינמון 031_640x426

 

בחושה עם קינמון 012_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה