הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוד שילוב מנצח בין גבינה שוקולד לבן וריבת חלב. עוגה אליפות שתקשט לכם את שולחן החג.

31/05/2014

גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב 051_640x426

עוד שילוב מנצח בין גבינה שוקולד לבן וריבת חלב. עוגת אליפות שתקשט לכם את שולחן החג.

תחתית ביסקוויטים טחונים, מעליהם שכבת גבינה אפויה המורכבת מגבינת נפוליאון 16% וגבינת כנען ומעל הכל ציפוי נפלא של שמנת חמוצה וריבת חלב. עוגה אליפות כבר אמרתי?

החומרים

לבסיס-

150 גר’ פתיבר מפוררים (אני השתמשתי בפתיבר חומים, במידה ומשתמשים בלבנים- אפשרי להוסיף 2 כפות אבקת קקאו)

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה-

200 גרם שוקולד לבן

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 גביע גבינת נפוליאון 16%

250 גרם גבינת כנען

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי-

1 שמנת חמוצה

2 כפות ריבת חלב

1/4 כוס סוכר

(אם רוצים ציפוי מושחת ועבה יותר- מכפילים כמויות)

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24

2. טוחנים את הפתיבר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים לתבנית ואופים 10 דק’. מצננים.

3. שכבת הגבינה- ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה ומצננים.

4. במיקסר מקציפים – יתרת השמנת המתוקה, סוכר, ביצים, גבינות (כנען ונפוליאון) ותמצית וניל- לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

5. מעבירים לתבנית ואופים כשעה לערך, עד שהעוגה מזהיבה מעט ומתייצבת.

6. מערבבים את חומרי הציפוי- מורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים לתנור לעוד 15 דק’. מצננים. מעבירים לקירור במקרר.

גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב 017_640x426

 

גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב 028_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב 044_640x426

לעוד מתכוני שבועות נפלאים לחצו כאן

 

גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב 041_640x426

 

גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב 058_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה