הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת גבינה בחושה עם יוגורט עיזים גבינת כנען ודובדבנים. רכה נפלאה וטעימה

30/05/2014

עוגת גבינה ודובדבנים 010_640x426

 

ההכנות לשבועות בעיצומן ומעוגה לעוגה אני מבינה באמת עד כמה אני מאוהבת בחג הלבן והטעים הזה.

יש כל כך הרבה סוגים של עוגות גבינה, הפעם החלטתי לחלוק אתכם מתכון מעולה לעוגת גבינה בחושה שמיועדת בעיקר לאנשים שפחות אוהבים את טעמה הדומיננטי והחזק של הגבינה.

השתמשתי ביוגורט עיזים וגבינת כנען שתרמו לעוגה עדינות ורכות ואליהם שידכתי דובדבנים אדומים יפייפיים ליצירת השלמות הזו.

החומרים

3 כוסות קמח תופח

1 כוס יוגורט עיזים

150-200 גר’ גבינת כנען

15-20 דובדבנים חתוכים

200 גרם חמאה

1/4 כוס יין מתוק

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים

גרידת לימון

ההכנה

1. משמנים תבנית (אני השתמשתי בתבנית קוגלהוף אבל בהחלט אפשרי גם בתבנית 26 רגילה) ומחממים תנור ל- 180 מעלות

2. מערבבים את הדובדבנים החתוכים עם היין בקערה קטנה ומניחים בצד.

3. במקיסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל

4. מוסיפים לסירוגין את הקמח ויוגורט העיזים. מוסיפים את גבינת הכנען וממשיכים לערבל רק עד לאיחוד החומרים.

5. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים, אם מכינים בתבנית קוגלהוף- לוקחים חופן קטן ומפזרים תחילה בתחתית התבנית ואת השאר מוסיפים לתערובת. משטחים לתבנית ואופים כ- 45 דק’ לערך עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.

אפשר להשאיר את העוגה כך ואפשר להכין ציפוי (ממליצה בחום) בקלי קלות-

אל 3 כפות אבקת סוכר סוחטים טיפות לימון ומערבבים, כל פעם קצת רק עד שמגיעים למרקם משחתי. שופכים על העוגה.

עוגת גבינה ודובדבנים 036_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוגת גבינה ודובדבנים 027_640x426

 

לעוד מתכוני שבועות נהדרים לחצו כאן

עוגת גבינה ודובדבנים 017_640x426

 

עוגת גבינה ודובדבנים 019_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה