הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

זו ללא ספק הולכת להיות עוגת החג שלכם .עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולדי על בסיס פאדג’ שוקולד אפוי ללא גלוטן. תגרום לכם לחייך חיוך רחב וענקי כבר אחרי הביס הראשון.

26/05/2014

gvina2

 

העוגה שלכם לחג שבועות הקרוב, אם תרצו גם לימי הולדת, אם ממש תתעקשו גם לסופי שבוע וימי חול.

ביס אחד ממנה ולא תוכלו להפסיק וליישר פינות- ראו הוזהרתם :)

עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולדי על בסיס פאדג’ שוקולד אפוי ללא גלוטן. שילוב מנצח בין גבינה לשוקולד שיגרום לכם לחייך חיוך רחב וענקי- מבטיחה!

שנתחיל?

החומרים

לבסיס הפאדג’-

3 ביצים

90 גרם חמאה

140 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1/2 כוס סוכר

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים

3 כפות קמח (אם רוצים ללא גלוטן ניתן להחליף לקמח תפוחי אדמה)

4 כפות שמן

למלית הגבינה

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

גבינת נפוליאון אחת

קליפת לימון

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס סוכר

לציפוי השוקולד

3/4 מיכל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

חצי כף חמאה

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 או מלבנית בינונית

2. מקציפים את הביצים עם 1/4 כוס סוכר כ- 7 דקות לערך, לקציפה תפוחה ובהירה.

3. בינתיים, ממיסים את השוקולד המריר, החמאה ו- 1/4 כוס סוכר במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.

4. מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים, מוסיפים את האגוזים, הקמח והשמן ומערבבים בעדינות עד איחוד החומרים.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 25 דק’ (לא יותר!!). מצננים.

6. נעבור להכנת ציפוי השוקולד בכדי שיספיק להתקרר- נמיס על הגז או במיקרוגל את כל חומרי הציפוי עד לקבלת עיסה חלקה ללא גושים. נצנן.

7. הכנת מלית הגבינה- להקציף 2 שמנת מתוקה + 3/4 כוס סוכר+ אינסטנט פודינג וניל לקצף נוקשה ויציב. לקפל פנימה את הגבינות וגרידת הלימון ולערבב בתנועות קיפול.

8. לשטח את מלית הגבינה על בסיס הפאדג’ ומעל לשפוך את ציפוי השוקולד. להעביר למקרר (אין צורך להקפיא) ל- 4 שעות לפחות.

gvina 3

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

gvina 6

 

gvina 4

 

 

אתם אפילו לא מבינים כמה שזה טעים! העוגה שתקצור מחמאות מכל האורחים.

gvina 5

 

לעוד מתכוני שבועות טעימים לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה