הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

מאפי גבינות אישיים על בצק פריך דק ועדין, במילוי תרד ופטריות. מנה נפלאה וטעימה ביותר שתקשט לכם את שולחן החג

20/05/2014

מאפה גבינות אישי 009_640x426

 

אני מאד אוהבת מנות אישיות. יש בזה משהו מאד נח, מזמין וחגיגי. המאפים הללו מורכבים מבצק עדין פריך ודק, עליו מונחים להם מבחר גבינות איכותיות וטעימות, בשילוב עם פטריות ועלי תרד מטוגנים. מנה נפלאה וטעימה שתקשט את שולחן החג שלכם ותגרום לכל האורחים לחייך מאושר. כי זה טעים, אוי כמה שזה טעים.

החומרים ל- 10-15 מנות (תלוי בגודל)

לבצק-

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

2-3 כפות מים קרים

למלית-

חבילת פטריות טריות

חופן עלי תרד

1 בצל סגול

200 גרם גבינת קשקבל תנובה מגוררת

200 גרם גבינת קממבר תנובה מגוררת

100 גרם גבינת עמק מגוררת

4 כפות גבינת שמנת נפוליאון בטעם שום שמיר תנובה

1 מיכל שמנת לבישול

3 ביצים

2 כפות קמח

ההכנה

1. מתחילים עם הכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון- מעבדים את כל חומרי הבצק למעט המים, לתערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק אחיד. קורצים מהבצק עיגולים ומשטחים אותם לתבניות שקעים (אפשר סיליקון, רגילות, אני השתמשתי בחד פעמיות). מרדפים היטב את התחתית וגם את הדפנות עד למלוא הגובה. מעבירים למקפיא ל- 15 דק’ ומחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מטגנים על מחבת את הבצל, הפטריות ועלי התרד החתוכים עד להשחמה קלה. מסננים.

3. מערבבים בקערה את כל שאר החומרים- הגבינות (אפשר כמובן לגוון בסוגי הגבינות ואחוזי השומן שלהם, לפי טעמכם), הביצים והקמח. מוסיפים את תערובת התרד והפטריות ומערבבים.

4. יוצקים את התערובת לתוך תבניות השקעים בצורה שווה ואופים כ- 45 דק’, עד שהמאפים מזהיבים. מומלץ לתת את הביס הראשון כשהמאפה חם……מטריף כבר אמרתי?!

מאפה גבינות אישי 003_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

מאפה גבינות אישי 007_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה