הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

טארט גבינה מבצק שקדים פריך וקישוטי מקופלת

16/05/2014

שבועות 040_640x426

 

מתקדמים אל עבר החג הלבן בצעדי ענק וגם אני ממשיכה לתכנן את תפריט החג האהוב עלי ביותר.

שילוב של שוקולד וגבינה הוא אחד השילובים המנצחים מבחינתי. הפעם החלטתי להכין טארט גבינה מבצק שקדים עדין ולתת נגיעות של מקופלת כקישוט מבחוץ.

החומרים

לתבנית טארט 26

לבצק שקדים פריך-

1 כוס קמח (140 גרם)

2 כפות סוכר

1/3 כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות מים קרים

למלית הגבינה

250 גרם גבינה לבנה 5% תנובה

1 מיכל גבינת נפוליאון 16% תנובה

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קורנפלור

3/4 כוס סוכר

גרידה מחצי לימון

לציפוי

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כף אבקת סוכר

3-4 מקופלות שוקולד שבורות גס

ההכנה

1. מתחילים בהכנת הבצק- במיקסר עם וו K מעבדים את כל חומרי הבצק רק עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה

2. לאחר חצי שעה, מוציאים את הבצק ומשטחים אותו על גבי תבנית הטארט המשומנת (אין צורך לרדד, פשוט לשטח אותו עם הידיים ולהצמיד היטב גם לדפנות). מחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכינים את מלית הגבינה- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עם מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.

4. אופים את הבצק כ- 15 דק’ ומצננים. יוצקים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי ואפים כ- 40 דק’ לערך עד להזהבה.

5. מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דק’. מצננים היטב ומקשטים בשברי המקופלת.

שבועות 032_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

שבועות 037_640x426

 

שבועות 031_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה