הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

מאפה נפלא העשוי משכבת בצק מהיר וקל להכנה, שכבת בטטות כתומה ויפה ומעל הכל מבחר גבינות טעימות

09/05/2014

קיש בטטה וגבינות 011_640x426

עוד פחות מחודש לחג האהוב עלי בשנה, חג הפירורים והמוקרמים אני קוראת לו :)

מתה על מאכלי גבינות, מכל סוג, מתוק ומלוח, אפוי ומוקרם, העיקר שיהיו בו גבינות טעימות.

המאפה הבא הוא קיש מבצק מהיר וקל להכנה, מעליו שכבת בטטות כתומה ויפה, וכמובן מעל הכל מבחר גבינות טעימות. אפשר כמובן לגוון, למי שלא אוהב בטטות אפשר להחליף בירק אחר (תרד או ברוקולי למשל) וגם בסוגי הגבינות אפשר לשחק כרצונכם.

החומרים לתבנית מלבנית 20X30

לבצק-

2 כוסות קמח

100 גרם חמאה

1/2 מיכל דנונה בטעם טבעי 1.5%

1/2 כפית מלח

ביצה

למלית-

2 בטטות מרוסקות לפירה

1 גביע קוטג’ 5%

100 גרם גבינת קממבר מגורדת

100 גרם גבינת רוקפור מגורדת

3 ביצים

2 מכלי שמנת חמוצה

1/2 כוס קמח

מעט מלח ופלפל שחור

ההכנה

1.  מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. במיקסר עם וו לישה (אפשר ללוש גם ביד) מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים לתבנית ואופים כ- 10 דק’. מצננים מעט.

3. מרתיחים את הבטטות בסיר עד לריכוך ומועכים לפירה.  מצננים ומשטחים בשכבה אחידה מעל הבצק האפוי.

4. מערבבים את כל שאר חומרי המילוי ומשטחים לשכבה שלישית מעל לבטטות. אופים כ- 30 דק’ עד שהמאפה מזהיב ושכבת הגבינות יציבה.

קיש בטטה וגבינות 002_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

קיש בטטה וגבינות 008_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה