הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

מדובר במאפה השוקולד הכי טעים שהכנתי אי פעם. בלי מיקסר, ללא הפרדות והקצפות, בקערה אחת וללא טיפה של קמח

28/03/2014

בראוניס כשרים לפסח 022_640x426

 

לא אכפת לי איך תקראו לתוצר המופלא הבא- עוגיות, עוגה, בראוניס, מאפינס, לא משנה באיזו תבנית תחליטו לאפות- מדובר במאפה השוקולד הכי טעים שהכנתי אי פעם.

בלי מיקסר, ללא הפרדות והקצפות, בקערה אחת וללא טיפה של קמח, מה שאומר שהחמדמדים האלו גם כשרים לפסח ואפילו פרווה. תגישו אותם כקינוח בארוחת החג ותקצרו מחמאות.

החומרים

לתבנית מלבנית בינונית- אני השתמשתי בתבנית המחולקת 38/20- אפשר גם בתבנית בינונית רגילה

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה/מרגרינה/מזולה

2 חבילות אבקת סוכר (200 גרם)

4 ביצים

3 כפות קורנפלור

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם (2 כוסות חד פעמיות) קקאו/ אבקת שוקולית

ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בינונית (אני השתמשתי בתבנית המחולקת שהיא מיוחדת לבראוניס אבל בהחלט אפשר בכל תבנית אחרת)

ממיסים במיקרוגל (או על הגז) את השוקולד והחמאה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את כל שאר החומרים, לא חשוב הסדר, ומערבבים רק עד לאיחוד מלא.

מעבירים לתבנית ואופים כ- 25-30 דק’ (לא יותר!) עד שפני הבראוניס מתחילים להיסדק. מצננים ונזהרים לא לחסל הכל לפני שהאורחים מגיעים.

בראוניס כשרים לפסח 001_640x426

 

בראוניס כשרים לפסח 005_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

בראוניס כשרים לפסח 008_640x426

 

בראוניס כשרים לפסח 010_640x426

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה