הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 298

החל מינואר 2013

בצק אחד קל להכנה ונפלא לעבודה ישמש אתכם להכנת אוזני המן ורולדות מגולגלות

11/03/2014

לקראת פורים 121_640x426

אחרי שתכינו את הבצק הזה לא תרצו להחליפו בשום בצק אחר.

כמה רגעים לפני סגירת משלוחי המנות, הצעה לאוזני המן ורולדות מגולגלות, שניהם מאותו בצק קל להכנה ונפלא לעבודה.

אני מכינה את הבצק הזה במשך שנים ומבחינתי הוא הבצק המנצח. נוח ונעים לעבוד איתו, הוא עדין ופריך בטעמו. נגמרו התירוצים, לא מפחדים יותר מאוזני המן.

מומלץ להכין את הבצק ערב קודם ולתת לו מנוחת לילה במקרר.

החומרים לבצק

קילו קמח

כוס סוכר

2 חבילות מרגרינה/ חמאה – סה”כ 400 גרם (על החמאה להיות רכה, אני בדרך כלל מוציאה אותה מהמקרר כמה שעות לפני, או כשאין לי זמן, מחממת כמה שניות במיקרו)

חצי כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

ללוש היטב את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו K.  לקרר ללילה. (את הבצק הזה אפשרי בהחלט ללוש גם ביד, למי שאין מיקסר)

להוציא את הבצק ולחלק אותו ל- 6 חלקים

fj5jzeqxdd8fizi8y8_640x480

 

שלושה חלקים מרדדים לצורה מלבנית, ממלאים במילוי שאוהבים, מגלגלים, חותכים לעוגיות ואופים בתבנית מרודפת בנייר אפייה בחום של 180 מעלות כ 30-45 דק’- תלוי בתנור. העוגיות צריכות להישאר לבנות.

tumblr_mzm03my9aD1slhhf0o1_1280

שלושה חלקים נותרים, פותחים ומרדדים כל חלק לעובי של כ- 1/2 ס”מ, קורצים לעיגולים, ממלאים וסוגרים לצורת אוזן המן

לקראת פורים 059_640x426

החומרים למילויים

כאן אפשר לגוון לפי טעמים אהובים- ממרח תמרים, שוקולד, חלבה, ריבת חלב וכו’

במידה ורוצים מילוי פרג- אפשר לקנות מוכן ואפשר כמובן להכין בבית-

בסיר מבשלים- 1 כוס חלב, 3/4 כוס סוכר, 2 כפות דבש, מוסיפים 200 גרם פרג טחון ומערבבים היטב כשתי דקות. מסירים מהאש, מוסיפים 25 גר’ חמאה+ קליפת לימון+ 2-3 כפות פירורי עוגיות.

לקראת פורים 108_640x426

 

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

לקראת פורים 113_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה