הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

הבלוג שלי חוגג שנה! לכבודו אני חוזרת אל העוגה המסורתית והחגיגית שהציתה בי כבר מילדות את הרעב והתשוקה לאפייה. עוגת טורט בציפוי ריבת חלב, שמנת ותותים.

01/01/2014

לא להאמין שכבר חלפה לה שנה מיום פתיחת הבלוג.

שנה בלתי צפויה, מלאת הפתעות, מרגשת, שנה של המון מילים אמיצות, נוגעות, פוגשות. שנה של המון מתוקים, מאפים, ריחות וצבעים.

שנה של חום ואהבה ענקית שקיבלתי כאן בסלונה, מבלוגרים נפלאים שהפכו משפחה חמה ומחבקת, מקוראים חדשים שמצטרפים בכל פעם ומודים לי שכתבתי אותם.

אני מביטה לאחור, קוראת את הפוסטים, קוראת את התגובות המחבקות, ומבינה איזו דרך נפלאה עברתי עד כה. אני גדלה מפוסט לפוסט, אמיצה יותר, כנה יותר, בועטת יותר. אני קשובה לעצמי, משתדלת לדייק את הלחן של הלב. אני לחלוטין שייכת לכאן, מרגישה נינוחה וטבעית, כאילו מאז ומעולם ישבתי וניגנתי את המילים הללו שכל כך רצו כבר לצאת החוצה.

הפוסט הנקרא והאהוב ביותר על קוראיי הוא זה- אל תשמרי בבטן ואני חושבת שהוא בחלט מסמל את מהותו של הבלוג הזה. לשתף, לחלוק, להזדהות, למצוא נשמות תאומות, לגלות, לבטוח, לסמוך.

חשבתי, ניסיתי רציתי לבחור פוסט אחד אהוב במיוחד אבל באמת שלא הצלחתי. כל פוסט הוא שלי, חלק בלתי נפרד ממני, כל פוסט מכיל את הנשמה שלי, מספר עוד פיסה מספר החיים שלי. אוהבת את כולם. ובכל זאת אבחר לציין כאן שלושה משמעותיים במיוחד-

רגע פרטי שנכתב בנשימה אחת, כמעט ללא עריכה, נוצר בתוכו ארבעה רגעים פרטיים שלטוב או לרע עיצבו את חיי והפכו אותי למי שאני.

לא מרגישה את זה שמעז לומר בקול רם וגדול גם את מה שמאד לא מקובל והפוך מכולם. טומן בחובו המון חששות, בדיקות במראה וילדה אחת שלא בטוחה שתוכל אי פעם להפוך לאמא.

ילדה חד הורית פוסט אישי שצועק את צעקתם של עוד רבים אחרים. כל כך הרבה מאבקים כתובים ברשת בין אמהות לאבות. הפעם השמעתי את קולה של הילדה שנתקעה אי שם באמצע.

הרבה שואלים אותי “איזה בלוג יש לך?” ואני תמיד עונה- חמישים חמישים. בלוג שמשלב בתוכו שתיים מאהבותיי הגדולות- כתיבה ואפייה.

אז כמובן, אין חגיגה בלי עוגה :)

התלבטתי לא מעט איזו עוגה להכין, החלטתי לחזור למחוזות ילדותי, לפשטות של פעם שלמעשה הציתה בי את הרעב והתשוקה לאפייה.

עוגת טורט חצויה במילוי ריבת חלב, שמנת מתוקה ותותים. העוגה הזו עבורי מסמלת בית, צניעות, אהבה. בזכות העוגה הזו הרגשתי לראשונה חשובה, מוצלחת ויכולה.

העוגה הזו אפשרה לי לבטא אהבה כלפי אנשים שהיו יקרים לליבי. עוגת ימי הולדת (עוד הרבה לפני עוגות המוס) ככה קראנו לה. בכל פעם קישטנו אותה בצורה מעט שונה. יכולה לעצום את עייני ולזכור במדויק עד היום את ההתרגשות שאחזה בי בכל פעם שהצלחתי לחתוך אותה לשלוש…

את העוגה הזו אני מקדישה לכל היקרים והאהובים לי. לכל אותם אנשים שהאמינו בי בדרך, עוד הרבה לפני שהעזתי להאמין בעצמי. לכל חברי הילדות שביקשו דווקא ממני שאכין להם עוגה. מקדישה לכל מי שאהב לקרוא אותי עוד הרבה לפני שידעתי שאני מסוגלת לכתוב. לקהילה הנפלאה והתומכת שנקראת סלונה, שמוכיחה את עצמה בכל פעם מחדש. עוטפת, מחבקת, מחזקת ומפרגנת. וכמובן לכם, קוראים נפלאים ונהדרים שהצטרפתם אלי למסע המרתק הזה ופתחתם לי את הלב השומר לא להיפגע.

המתכון לעוגת הטורט (תבנית 24/26)

החומרים

6 ביצים

1.5 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

מיץ מחצי לימון

1 כוס סוכר

2 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

ההכנה

1. מחממים תנור ל 180מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה

2. מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר.

3. בקערה נפרדת, מערבלים ידנית או מקציפים את החלמונים עם כל שאר החומרים למעט הקמח לקציפה תפוחה ובהירה.

4. מערבלים את קציפת החלמונים בהדרגה ובעדינות אל תוך קציפת החלבונים (אפשר במיקסר על מהירות איטית ואפשר ידנית). מוסיפים את הקמח ומערבבים עד איחוד החומרים.

5. מעבירים לתבנית, אופים 40-50 דק’ עד שקיסם המוחדר אל תוך העוגה יוצא נקי.

6. מכבים את התנור, משאירים את העוגה בפנים עוד 10 דק’, לאחר מכן פותחים מעט את דלת התנור ומצננים אותה.

7. כשהעוגה קרה לחלוטין חותכים אותה ל-2-3 חלקים, מצפים וממלאים בכל מילוי שאוהבים.

הצעה למילוי הטורט

תותים

שמנת מתוקה +אינסטנט פודינג וניל- להקציף עם כוס חלב

ריבת חלב

זה המילוי שאני עשיתי. אפשר כמובן בכל מילוי אחר שאוהבים- אינסטנט שוקולד, אגוזים, שוקולד לבן, אננס משימורים (כמו פעם..) זה המקום להתפרע כרצונכם :)

מה להביא מתנה ליום ההולדת? פרגנו בלייק וברכה נחמדת :)

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.



עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה